Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма нарешті знайшов американця для переговорів

Вівторок, 23 вересня 2003, 17:30
США розглядають Україну як важливого стратегічного партнера і прагнуть розвивати з нею стосунки відповідним чином, заявив колишній державний секретар США Генрі Кіссінджер на зустрічі з президентом України Леонідом Кучмою у вівторок у Нью-Йорку.

Про це повідомила журналістам прес-секретар українського президента Олена Громницька. За її словами, сторони обговорили питання міжнародної безпеки, ситуацію навколо Іраку.

Кучма і Кіссінджер також обговорили питання європейської і євроатлантичної інтеграції.

Український лідер проінформував колишнього держсекретаря США про політичну ситуацію в Україні й реалізацію конституційної реформи у країні.

Він також розповів Кіссінджеру про результати саміту СНД, який пройшов в Ялті, та про підписання угоди між Україною, Білорусією, Росією і Казахстаном про створення Єдиного економічного простору.

Кучма запросив Кіссінджера відвідати Україну. Екс-держсекретар США прийняв це запрошення.

Президент Кучма знаходиться з неділі у Нью-Йорку, де бере участь у 58-й сесії Генеральної асамблеї ООН.

У президента запланований ряд зустрічей, зокрема, з президентом Пакистану Первезом Мушарафом, прем'єр-міністром Нідерландів Яном Петером Балкененде. У цей день увечері Кучма візьме участь у протокольному заході від імені президента США Джорджа Буша.

Запланована також робоча зустріч Кучми з колишнім радником президента США Буша з питань національної безпеки, президентом Scowcroft Group генералом Брентом Скаукрофтом. У середу президент вилетить на батьківщину.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування