Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хлопців Марчука прийняли за королівську гвардію

Середа, 24 вересня 2003, 15:44
Інциденту під час антитерористичних навчань у Шотландії за участю українських морських піхотинців присвятила статтю газета "Таймс" під заголовком "Українські вояки - "занадто старанні".

Як повідомлялося, двоє озброєних українців у суботу зупинили на одному з перепускних пунктів кілька цивільних автомобілів.

"Один з водіїв, зупинених українцями, розповів, що він їхав на футбольний матч у чудовому настрої, аж доки не побачив на узбіччі дороги двох озброєних автоматами чоловіків у невідомій йому формі:

"Спочатку я подумав, що це - королівські військово-морські сили. Але їхня форма була інша, чужа. Озброєні автоматами люди говорили поганою англійською.

"Які повноваження вони мають щодо цивільного британського населення ?" - запитав я себе. Мені стало моторошно. Уявляю, що почувала молода сім'я з двома малими дітьми в автомобілі поруч", - пише "Таймс".

"Коли вас зупиняє під прицілом автомата група солдатів, які практично не розмовляють англійською мовою, - це доволі страшно", - цитує видання шотландську владу.

НАТО, у маневрах якого у Британії бере участь український контингент разом із 14 країнами, назвав цей інцидент "абсолютно неприйнятним" і вибачився перед водіями, які зазнали неабиякого стресу:

"Ті двоє озброєних українських вояків брали участь у навчаннях, на яких відпрацьовувалися способи затримання терористів. Морські піхотинці висадилися в бухті Льюс у суботу. Усіх їх було попереджено за жодних обставин не втягувати у свої дії цивільне населення", - повідомляє Українська служба ВВС.

"Таймс" також цитує командувача навчань майора Джона Пулмана, якому довелося вибачатися у відповідь на скарги людей, які стали об'єктом перебільшеної пильності українських вояків:

"У цьому випадку склалася ситуація, коли деякі солдати потрапили до незнайомих їм обставин. Виконуючи завдання, вони повелися аж занадто ретельно, і невірно інтерпретували й виконали те, що від них вимагалося".

Газета вміщує фото, на якому озброєні українські солдати ведуть переговори з цивільним водієм авто, зупиненого ними на одній із трас Шотландії.

Читайте також:

НАТО вибачилося за українців, які налякали шотландських дітей


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: