Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун пояснив ПАРЄ, що в Україні немає проблем із правами людини

П'ятниця, 26 вересня 2003, 17:52
Генеральний прокурор України Святослав Піскун говорить про позитивні зміни в позиції ПАРЄ з питання дотримання прав людини в Україні.

"В останні дні я провів кілька зустрічей з керівництвом ПАРЄ, у тому числі з членами комітету з моніторингу. Вони констатували, що за останні чотири місяці в Україні відбулося багато позитивних змін в області дотримання прав людини", - повідомив у п'ятницю Піскун на прес-конференції в Страсбурзі.

Генпрокурор сказав, що в ході зустрічей він проінформував представників ПАРЄ про хід розслідування ряду гучних справ про убивства журналістів в Україні. Зокрема, він повідомив про розкриття справи про убивство в 2001 році журналіста Ігоря Александрова.

Щодо справи про убивство журналіста Георгія Гонгадзе, Піскун повідомив, що на даний момент "є об'єктивні підозри у відношенні конкретних людей, що оголошені в розшук". Він сказав, що проведено кілька експертиз по ідентифікації тіла Гонгадзе. При цьому прокурор відзначив, що слідство розглядає усі версії, "щоб не піти помилковим слідом".

Піскун також обговорив із представниками комітету з моніторингу проект резолюції ПАРЄ з виконання Україною зобов'язань, узятих при вступі в Раду Європи. При цьому він відзначив, що "у нас не виникло жодних розбіжностей по проекту резолюції. Ми просто погодили окремі моменти".

Питання про виконання Україною зобов'язань буде розглянуте на черговому засіданні ПАРЄ в понеділок, після чого планується ухвалити відповідну резолюцію.

Піскун також проінформував представників ПАРЄ про передбачуване реформування генпрокуратури України.

Зокрема, сказав він, у роботі генпрокуратури більше приділятиметься уваги захистові прав і свобод журналістів у країні.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування