Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма заразив Шеварднадзе

П'ятниця, 26 вересня 2003, 19:31
Центральна виборча комісія (ЦВК) Грузії у п'ятницю відмовила представникам Союзу традиціоналістів у проведенні 2 листопада паралельно з парламентськими виборами референдуму з питання про можливість входження у майбутній кабінет міністрів нинішнього президента Едуарда Шеварднадзе.

Як заявили журналістам представники Союзу традиціоналістів, ЦВК не мала права відмовляти ініціативній групі у проведенні референдуму з даного питання, оскільки всі конституційні формальності були дотримані.

Вони також підкреслили, що збираються оскаржити рішення ЦВК у суді.
За їх твердженням, є реальна небезпека того, що Шеварднадзе після закінчення другого президентського терміну у 2005 році збирається реорганізувати структуру влади і, створивши кабінет міністрів, очолити його.

Крім того, ЦВК відмовив у проведенні референдуму й іншим партіям. Вони пропонували за допомогою референдуму з'ясувати наступні питання: чи підтримує населення зняття з депутатів недоторканності, обов'язкове психіатричне обстеження кандидатів у депутати, а також чи згідне населення, щоб Грузія оформила з Росією пакт про дружбу й добросусідство.

Разом із тим, ЦВК схвалив пропозицію Шеварднадзе про проведення 2 листопада, паралельно з парламентськими виборами, референдуму з питання про скорочення кількості депутатського корпусу з 250 до 150 парламентаріїв.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування