Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко визначив у 5 пунктах несприйняття політреформи Медведчука

Четвер, 4 вересня 2003, 12:35
Віктор Ющенко сформулював 5 пунктів, дотримання та документальне закріплення яких допоможе розрізнити справжні наміри ініціаторів політичної реформи.

Про це він заявив у середу львівським журналістам, повідомляє прес-служба блоку "Наша Україна".

По-перше, за його словами, з 2006 року парламентські вибори та вибори до місцевих рад всіх рівнів мають відбуватися за пропорційною системою.

Другий пункт має заборонити міжфракційні міграції, третій – зміни до Конституції мають бути внесені з 2006 року, після проведення виборів президента.

Крім того, вибори президента мають відбутися у 2004 році на п'ятирічний термін і бути прямими та всенародними.

Ющенко також зазначив, що має бути вдосконалене законодавство про місцеве самоврядування з наданням виконкомам відповідних рад функцій органів виконавчої влади.

На його думку, ці 5 пунктів є фундаментом, який відрізняє правдиву реформу від її фальсифікації.

Віктор Ющенко також повідомив журналістам, що у середу вранці мав зустріч із лідерами КПУ, СПУ та БЮТ, на якій лідери опозиції обговорювали проблеми політичної реформи.

Він зазначив, що сторони мають визначитися, чи справді йдеться про реформу чи тільки про працевлаштування кількох політичних персонажів.

Лідер "Нашої України" наголосив, що опозиційні сили розуміють необхідність запровадження пропорційної системи виборів. Він відзначив прогрес у переговорах опозиції.

"Наступного тижня діалог буде продовжено задля недопущення узурпації влади в Україні. Адже буде ганебно, якщо до антиконституційного перевороту долучаться державницькі сили", - підкреслив Ющенко.

Він відзначив велику роль керівництва парламенту та особисто Литвина у тому, щоб політичний процес відбувався публічно і демократично.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...