Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Логіка" підказує депутатам, що звільняти Омельченка не можна

Четвер, 4 вересня 2003, 13:52
Київський міський голова Олександр Омельченко не може бути достроково звільнений з посади у зв'язку з досягненням 65-річного віку.

Такого висновку дійшов комітет Верховної Ради з питань державного будівництва та місцевого самоврядування, який розглядав питання за дорученням голови ВР Володимира Литвина на звернення заступника Київського міського голови – секретаря Київради Ялового.

Про це йдеться в повідомленні Верховної Ради від 4 вересня.

"Системний аналіз положень Конституції та законів України дозволяє дійти висновку, що вікові обмеження не стосуються сільського, селищного, міського голови в разі досягнення ним граничного, в тому числі і 65-річного віку, якщо строк його каденції ще не закінчився", - зазначив голова комітету Анатолій Матвієнко.

Комітет також вважає, що "за змістом та логікою закону "Про столицю України – місто-герой Київ", Київська міська державна адміністрація, передусім, є виконавчим органом Київської міської ради. Тому при вирішенні питання про можливість дострокового припинення повноважень його керівника, слід керуватися не законом "Про державну службу", а законом "Про службу в органах місцевого самоврядування".

"Отже, у зв'язку з досягненням граничного віку Омельченко не може бути звільнений від виконання його функцій та повноважень керівника виконавчого органу Київської міської ради до закінчення його каденції", говориться в повідомленні.

Разом з тим, народні депутати відзначили, що "офіційне тлумачення Конституції України та законів України відповідно до Конституції України здійснює Конституційний Суд України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування