Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пауелл: Україна "надзвичайно важлива" для Буша

П'ятниця, 5 вересня 2003, 10:31
Адміністрація американського президента Джорджа Буша зацікавлена в подальшому відновленні повноцінного партнерства з Україною, яка є надзвичайно важливою країною як для Європи, так і для Сполучених Штатів.

Про це заявив державний секретар США Колін Пауелл на зустрічі у Вашингтоні 4 вересня з новопризначеним міністром закордонних справ України Костянтином Грищенком, який у зв'язку з новим призначенням завершив своє перебування на посаді посла України в США.

Про зустріч повідомляє українське дипломатичне представництво в Сполучених Штатах.

Держсекретар США поздоровив Грищенка з новим призначенням і висловив вдячність за рішення про направлення військового контингенту Збройних сил України до складу багатонаціональних стабілізаційних сил в Іраку, а також за активну допомогу міжнародному співтовариству в операціях по підтримці миру, зокрема, в Африці.

Сприяння інтеграції України до європейських і євроатлантичних структур, а також допомога в подальшій демократизації і зміцненні громадянського суспільства є важливим пріоритетом у політиці США щодо України, сказав він.

Як відзначили в посольстві, Пауелл завірив Грищенка у своїй особистій готовності до підтримки активного і відкритого діалогу з міністром закордонних справ України, а також подякував за запрошення відвідати Україну з офіційним візитом.

Глава українського зовнішньополітичного відомства також зустрівся в Білому домі з радником президента США з питань національної безпеки Кондолізою Райс. У ході зустрічі обговорювався ряд питань двосторонніх відносин і співробітництво України і США на міжнародній арені.

Крім того, за запрошенням Пауелла український міністр відвідав урочисту церемонію прийняття присяги новим послом США в Україні Джоном Хербстом, що відбулася в офісі держсекретаря США.

У цей же день під час прийому з нагоди Дня незалежності і завершення свого перебування в США в ранзі посла України міністр провів ряд бесід із членами Сенату і Палати представників Конгресу США.

Грищенко був призначений міністром закордонних справ України 2 вересня 2003 року. Він змінив на цій посаді Анатолія Зленка, який досяг пенсійного віку держслужбовця (65 років).

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування