Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин і більшовики наплювали на думку Кучми з процедури політреформи

Понеділок, 8 вересня 2003, 15:56
У понеділок законопроект змін до Конституції, узгоджений комуністами і фракціями більшості, буде направлено на експертизу до Конституційного суду. Про це повідомив спікер парламенту Володимир Литвин на прес-конференції в понеділок.

Литвин сказав, що зранку на погоджувальній раді розглядалися два варіанти направлення законопроекту на експертизу.

Перший – це направити голосуванням у сесійній залі, але для цього треба прийняти постанову, яка анулює постанову від 11 липня, яка встановлювала механізм направлення законопроектів до КС за підписом спікера. Другий варіант – розглянути законопроект про порядок внесення і розгляду змін до Конституції.

Зрештою, за словами Литвина, на погоджувальній раді "всі керівники фракцій проголосували", щоб він як голова парламенту направив цей законопроект до Конституційного суду на експертизу.

Раніше деякі представники більшості називали неграмотною з юридичної точки зору процедуру направлення до КС законопроектів за підписом спікера. Президент Леонід Кучма взагалі заявив, що відкликає свій законопроект – оскільки шлях, який обрав парламент для направлення документа до КС, "із правової точки зору викликає великі сумніви". "За таких умов навіть позитивне рішення про внесення змін у Конституцію України ставиться під серйозну загрозу", - сказав Кучма.

На прес-конференції у понеділок Литвин також повідомив, що під законопроектом станом на п'ятницю зібрано 233 підписи депутатів.

Прогнозуючи розгляд цих змін до Конституції, спікер сказав: "Я сьогодні бачу ресурс на 226 голосів, ресурсу на 300 голосів поки що немає". Литвин висловився також за те, щоб під законопроектом підписалися 300 депутатів.

***

Литвин також повідомив, що на погоджувальній раді депутати домовилися заслухати в п'ятницю інформацію Кабінету міністрів щодо створення Єдиного економічного простору України, Росії, Білорусії та Казахстану.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування