Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: обрання президента парламентом – посягання на права людини

Понеділок, 8 вересня 2003, 16:41
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає, що процедура обирання президента парламентом є "посяганням на права людини".

На прес-конференції у понеділок спікер зазначив, що "якщо парламентом обирається президент, то треба виписати чіткий механізм".

"Якщо з числа депутатів обирається президент, тоді це буде посяганням на права людини, адже будь-який громадянин може бути обраний", - застеріг він.

У випадку обрання президента парламентом з числа громадян України, "Верховна рада буде займатися тільки тим, що буде пропускати через себе тільки кандидатів на посаду президента". "А у нас тільки у Верховній Раді їх вистачає", - зазначив він.

Коментуючи процедуру обрання президента парламентом, спікер сказав, що "може викликати певний сумнів", "коли ми вводимо зміни до Конституції, де в перехідних положеннях передбачено, що президент обирається на 2 роки при нових повноваженнях, а потім обирається від парламенту при цих же нових повноваженнях".

Також за словами Литвина, у новому проекті змін до Конституції "немає про слабкого президента". "Там виписаний сильний президент, сильний парламент, сильний уряд", - прокоментував Литвин.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування