Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвину радять повернути Піскуну подання на Тимошенко

Середа, 1 жовтня 2003, 19:26
Регламентний комітет Верховної Ради України у середу ухвалив рішення рекомендувати голові парламенту Володимиру Литвину повернути до Генеральної прокуратури України подання на притягнення народного депутата Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності.

Про це повідомив після засідання комітету виконуючий обов'язки генерального прокурора Сергій Винокуров, який брав участь у засіданні комітету.

Як повідомив журналістам після закінчення засідання народний депутат Олександр Турчинов (фракція БЮТ), у рішенні комітету буде записано, що подання "немотивовано і не відповідає законам". У висновках також буде зазначено, що подання носить політичний характер".

Зі слів Винокурова, ухвалюючи рішення, комітет брав до уваги те, що Апеляційний суд Київської області 13 травня 2003 року закрив всі кримінальні справи стосовно Тимошенко. При цьому Винокуров зазначив, що Генпрокуратура просила перенести засідання регламентного комітету на більш пізній термін, щоб на ньому міг особисто бути присутнім генпрокурор Святослав Піскун.

Крім того, найближчим часом Верховний суд України повинен винести рішення щодо касації Генпрокуратури на рішення Апеляційного суду Київської області (зараз дія рішення Апеляційного суду припинена, але не відмінена остаточно).

Винокуров також повідомив, що регламентний комітет послався на рішення Конституційного суду, який роз'яснив раніше процедуру притягнення народних депутатів до кримінальної відповідальності. Зокрема, у рішенні КС сказано, що ця процедура регулюється Конституцією, законом про статус народного депутата, законом про регламент парламенту.

Однак, оскільки у цей час регламент не ухвалений як закон, виникає суперечність, яка не дозволяє Верховній Раді розглядати подання про залучення депутатів до кримінальної відповідальності.

У рішенні регламентного комітету сказано, що, поки регламент не буде затверджений як закон, парламент не може розглядати й інші подання на притягнення депутатів до кримінальної відповідальності.

Коментуючи це рішення в інтерв'ю журналістам, Винокуров сказав, що воно не знімає питань, що є.

"Ми вважаємо, що подання обґрунтоване", - сказав він, підкресливши, що Генпрокуратура без дозволу Верховної Ради не може пред'явити Тимошенко обвинувачення і направити кримінальну справу до суду.

"Суд повинен розглянути це питання, оскільки тільки він може поставити точку" у цій справі. "Я впевнений, що рано чи пізно це подання буде розглянуто у сесійній залі.

Засідання комітету тривало близько трьох із половиною годин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування