Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські прикордонники на Тузлі приведені у підвищену бойову готовність

П'ятниця, 10 жовтня 2003, 15:13
Українські прикордонники на острові Тузла приведені у підвищену бойову готовність.

Про це заявив начальник прес-служби Азово-чорноморського регіонального управління Державної прикордонної служби України Сергій Піддубний в інтерв'ю "Громадському радіо".

"Сьогодні така ситуація, яка потребує активних дій із захисту, як економічної, так і політичної та територіальної цілісності України. Тому було прийняте рішення виставити прикордонну заставу, яка, до речі, має однойменну назву "Тузла", і на якій вже несуть службу прикордонники", - пояснив Піддубний.

"Виставлений прикордонний пост, прожекторні станції, які освічують приберегову смугу, ведеться спостереження за будівництвом, передається інформація в головний підрозділ, який забезпечений усім необхідним для несення прикордонної служби та захисту інтересів нашої держави на нашому кордоні", - повідомив він.

Піддубний розповів також, що російська сторона продовжує роботу дуже швидкими темпами - "близько 100-120 машин працює на цьому будівництві. І десь до 600-700 рейсів за добу роблять".

За його словами, дії росіян в офіційних джерелах пояснюються як захист екології Таманського півострова та захист від розливу Таманського берега.

Піддубний повідомив, що з російською стороною проводяться прикордонно-представницькі зустрічі.

"На зустрічах російська сторона переважно відповідає, що не розуміє про що йдеться, що ведеться планове будівництво. Коли питання виникає, чому без погодження з українською стороною – всі розводять руки і відповідають, що таке рішення було прийняте на рівні Темрюкського району, тобто владою Темрюка, а вони нічого не знають", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування