Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин: Україна може обходитися без милиць Ради Європи

Понеділок, 13 жовтня 2003, 17:16
Голова Верховної Ради Володимир Литвин переконаний в існуванні "подвійних стандартів" із боку європейських структур у відношенні України.

У понеділок на спільній з маршалком (спікером) польського Сейму Мареком Боровським прес-конференції у Києві, відповідаючи на питання журналістів, чи існують подвійні стандарти з боку євроструктур стосовно України, Литвин сказав: "Вони (подвійні стандарти), я думаю, існують".

На думку Литвина, деякою мірою це пояснюється й українською позицією, зокрема, позицією української делегації у Парламентській Асамблеї Ради Європи, коли депутати від України виступають і закликають продовжити моніторинг в Україні з боку ПАРЄ.

"Це є одним із деяких прикладів, де ми демонструємо, як захищати Україну в негативному змісті", - підкреслив голова Верховної Ради.

Він відзначив, що в Україні існує багато проблем. "Ми їх бачимо і знаємо", - сказав він, додавши, що проблеми існують і в інших країнах, особливо в державах з молодою демократією.

"Україна може обходитися без милиць", - заявив Литвин.

Разом з тим, на його думку, "схоже, Рада Європи вже у всіх країнах відстежила всі проблеми і сьогодні залишилася безробітною, однак є Україна, і можна проводити моніторинг до президентських виборів".

"Я переконаний, що потім запропонують і до наступних, парламентських виборів проводити моніторинг, щоб для нас усіх була робота", - додав він.

Литвин підкреслив, що Україна - "велика держава і не повинна виходити з того, що нам дозволяють співробітничати".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування