Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко захистить пресу від Кучми й Медведчука

Четвер, 16 жовтня 2003, 10:55
Голова Нацбанку Сергій Тігіпко пропонує створити спеціальний фонд на підтримку журналістів, які стали жертвами переслідувань.

Про це він заявив у середу в Берліні на конференції "Україна за рік перед виборами", повідомляє "Німецька хвиля".

Тігіпко пропонує також створити міжнародний фонд підтримки громадського телебачення в Україні.

До кола питань, які викликали найбільший інтерес у Берліні, належали адміністративна реформа і взагалі перебіг майбутніх президентських виборів 2004-го року, а також нещодавнє приєднання України до Єдиного економічного простору разом з Росією, Білоруссю та Казахстаном.

Генеральний директор "Німецької хвилі" Ерік Бетерманн, відкриваючи конференцію, наголосив, що Україна відіграє особливу роль для Німеччини, тому що незабаром вона стане безпосереднім сусідом розширеного Європейського союзу.

Прогнозуючи сценарій президентських виборів в Україні, голова парламентського комітету з питань євроінтеграції Борис Тарасюк зазначив, що найгіршим варіантом для України було б обрання президента парламентом, що дало б можливість теперішній владі практично повністю зберегти свій вплив, а може, навіть, і теперішнього президента.

Тарасюк зазначив також, що рішення про приєднання до Єдиного економічного простору можна трактувати, як домовленість президентів України та Росії про взаємопідтримку на президентських виборах в обох країнах, які відбудуться наступного року.

Водночас голова Нацбанку України Сергій Тігіпко розглядає приєднання до ЄЕП як суто економічну необхідність, вигідну для всіх учасників цього союзу.

"Давайте не будемо забувати, що Росія – це 18 відсотків нашого найкращого експорту. На першому місці стоїть машинобудування, на другому - сільське господарство та продукти переробки сільського господарства, на третьому - металургія.

І це 36 відсотків критичного імпорту. Це практично більше 80 відсотків енергоносіїв, які йдуть з Росії. Тому я за абсолютно прагматичний підхід. Мені не подобається "шароварна" Україна, я хочу її дійсно бачити європейською", - сказав Тігіпко.

Конференція була організована міністерством закордонних справ Німеччини, Німецько-українським форумом, Німецьким товариством східноєвропейських досліджень, а також телерадіокомпанією "Німецька хвиля".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування