Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сварка між УТ-1 і депутатами дійде до Конституційного суду

Четвер, 2 жовтня 2003, 18:18
Профспілковий комітет і первинний осередок Незалежного медіа-профсоюзу Національної телекомпанії України просять президента Леоніда Кучму звернутися в Конституційний Суд за роз'ясненням порядку висвітлення роботи Верховної Ради в ефірі НТКУ.

Про це повідомили на прес-конференції в четвер голова первинного осередку медіа-профсоюзу НТКУ Борис Гривачевський і голова профкому НТКУ Сергій Шерін.

Гривачевський відзначив, що в даний час, порядок висвітлення роботи парламенту в ефірі НТКУ регулюється як законом, так і рядом підзаконних актів. Зокрема, відповідно до закону, на телекомпанію покладена робота з висвітлення діяльності парламенту, у той же час, депутати виступають за те, щоб програми про їхню роботу виготовлялися парламентським телебаченням і лише розміщалися в ефірі Першого національного каналу.

"Журналісти й керівництво НТКУ за те, щоб ці програми виготовляв колектив телекомпанії", - підкреслив Гривачевський.

Керівники профспілок також розкритикували окремих народних депутатів за тиск на колектив каналу. "Ми відзначаємо, що протягом багатьох років постійна напруга між НТКУ з однієї сторони й окремими політичними силами і деякими керівниками Верховної Ради з іншої сторони також не сприяє нормальній роботі колективу", - говориться в розповсюдженій на прес-конференції заяві профкому НТКУ.

У заяві також відзначається, що "практика минулих років була такою, що НТКУ завжди залежала не від інтересів держави, а від інтересів окремих політичних угруповань".

У свою чергу в заяві первинного осередку медіа-профсоюзу підкреслюється, що свідченням політичного тиску на НТКУ є заяви окремих представників Національної ради по телебаченню й радіомовленню про накладення штрафів на телекомпанію, а також заяви окремих депутатів і керівництва Верховної Ради про те, що НТКУ взагалі може бути позбавлена фінансування.

Профспілки НТКУ також просять Кабінет міністрів передбачити в проекті бюджету на 2004 рік усі необхідні кошти на реструктурування боргів минулих років по фінансуванню телекомпанії, а також повноцінну фінансово-господарську діяльність на наступний рік.

У заяві відзначається, що починаючи з 1995 року держава постійна недофінансовує потреби НТКУ, а зарплата співробітників телекомпанії є вкрай низькою.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Литвину дісталося від Кучми за УТ-1


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: