Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин заспокоює Тимошенко, яка розхвилювалася через Януковича

Понеділок, 20 жовтня 2003, 15:30
Голова Верховної Ради Володимир Литвин вважає нереальними заяви про можливу відставку прем'єра Віктора Януковича.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам у понеділок, передає Інтерфакс-Україна.

"Це сьогодні нереально і недоцільно", - підкреслив Литвин. Принаймні, з боку Верховної Ради, додав він.

На думку спікера, будь-яка нова кандидатура прем'єра не знайде підтримки в парламенті, оскільки ніхто не захоче "породжувати чергового кандидата на президентські вибори".

Литвин назвав припущення про можливу відставку Януковича гіпотетичним.

У понеділок про те, що готується зняття Януковича, заявила лидер БЮТ Юлія Тимошенко. За її словами, парламентська більшість саботує прийняття бюджету на 2004 рік, для того, щоб підняти питання про відставку уряду.

За словами Тимошенко, питання бюджету блокується через неприйняття більшовиками закону про вибори. Вона сказала, що розгляд цього питання на нараді у Литвина "знову закінчилося нічим".

"Це не може не дивувати, адже зараз у Конституційному суді перебуває законопроект про політреформу, в якому 292 депутати однозначно підтримали пропорційну систему. Окрім опозиції, за пропорційні вибори виступають такі фракції більшості як аграрна, НДП і СДПУ(О). Однак ці фракції отримали команду з АП блокувати прийняття законопроекту за будь-яку ціну", - цитує Тимошенко прес-служба партії "Батьківщини".

Тимошенко розцінює це як спробу відправити у відставку уряд Януковича, оскільки через блокування роботи парламенту не розглядатиметься і бюджет на наступний рік.

"Із достовірних джерел мені стало відомо, що у такий спосіб АП розпочала здійснення спецоперації з відставки Віктора Януковича з посади прем’єр-міністра України. АП хоче заблокувати роботу парламенту і зірвати бюджетний процес".

"Внаслідок цього з’являться підстави для відставки уряду. Вже не вперше сили, що керують АП, домагаються відставки чинного уряду, але цього разу вони пішли у останню атаку. Об’єкт цієї атаки – країна, бюджет і уряд", - заявила Тимошенко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування