Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Дамбу взяли під патронат кубанські козаки і студенти

Субота, 25 жовтня 2003, 11:50
На Таманському півострові в суботу зранку почалася акція на підтримку дій уряду РФ і адміністрації Краснодарського краю, направлених на врегулювання Керченського питання.

Як повідомив депутат Держдуми Олег Мащенко, який перебуває в Тамані, "ця акція спрямована на підтримку природоохоронних заходів щодо відновлення коси Тузла і жодним чином ці роботи не пов'язані з прикордонними конфліктами".

"Це просто роботи, пов'язані з запобіганням розмиву коси, зі збереженням біоресурсів Азовського моря", - заявив парламентар.

При цьому він відзначив, що величезна частина крайки берега завалена. "Від цього страждають люди, які проживають на Тамані. Крім того, обвалення вплинуло на нерест риби", - сказав Мащенко.

За його інформацією, в акції бере участь населення Краснодарського краю, козаки Кубанського козачого війська, представники трудових колективів, а також члени комітету Держдуми з міжнародних справ.

Тим часом, у суботу продовжуються роботи зі зміцнення відсипаної смуги. Відсипання коси убік української сторони не здійснюється.

Як повідомив глава комітету Держдуми у міжнародних справах Дмитро Рогозін, на зміцненні коси Тузла працюють до 300 студентів із Краснодарського краю.

Рогозін підтвердив, що роботи, які ведуться на косі Тузла, націлені на її зміцнення, а не на подовження. За його словами, з українського боку "перестала працювати техніка, яка по суті руйнувала цю косу".

Глава комітету сказав, що припинення будівництва на косі Тузла тимчасове і, "безумовно, варто не зупиняти роботи з її нарощування, подовження". При цьому він вважає, що "переговори дипломатів варто продовжити, щоб навколо звичайного питання не нагнітався зайвий галас і щоб проблема не перетворювалася в російсько-український конфлікт".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування