Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СБУ ПРИЄДНУЄТЬСЯ ДО КАМПАНІЇ ЗІ ЗВІЛЬНЕННЯ ПІСКУНА?

Субота, 25 жовтня 2003, 14:47
Служба безпеки України не володіє даними про існування і діяльність ще однієї "банди перевертнів". Про це говориться у повідомленні прес-центру СБУ, поширеному в суботу.

24 жовтня заступник генерального прокурора Віктор Шокін заявив, що у Києві та Київській області діє ще одна "банда перевертнів", до якої входять чинні співробітники міліції. За його словами, до такого висновку в Генпрокуратурі прийшли при розслідуванні справ про убивство журналістів Георгія Гонгадзе й Ігоря Александрова, а також справи так званої "банди перевертнів" під керівництвом нині покійного екс-міліціонера Ігоря Гончарова.

Шокін також сказав, що припинення діяльності в першу чергу, залежить від працівників МВС і СБУ - "на яких покладене знешкодження діючих груп".

У цьому зв'язку прес-центр зазначає, що СБУ не одержувала жодної інформації і доручень про проведення відповідних оперативно-розшукових заходів щодо цього від Генпрокуратури, передає Інтерфакс-Україна.

У СБУ також нічого не відомо про замахи на співробітників слідчої групи Генпрокуратури (на цій же прес-конференції Шокін повідомив, що вчинено два замахи на членів слідчої групи Генпрокуратури).

В іншому повідомленні прес-центру СБУ повідомляється, що Служба безпеки України вважає некоректними висловлення деяких високопосадових осіб Генеральної прокуратури з приводу незадовільної роботи правоохоронних органів країни, оскільки ці заяви мають загальний характер і не містять конкретних фактів.

СБУ відзначає, що в такому контексті ці висловлення можуть сприйматися громадськістю і як критика на адресу Служби безпеки - одного з державних правоохоронних органів спеціального призначення.

"Не може бути поставлено під сумнів визначене Конституцією і законами України право Генеральної прокуратури України здійснювати нагляд за дотриманням законів органами, що проводять оперативно-розшукову діяльність, дізнання, досудове слідство", - говориться в повідомленні.

У той же час СБУ відзначає, що "відсутність конкретики" у заявах, "які ініціативно поширюються через засоби масової інформації, фактично кидає тінь і на Службу безпеки України".

Служба безпеки підкреслює, що успішна робота самої Генпрокуратури "узагалі не можлива без відповідної оперативно-розшукової підтримки з боку правоохоронних органів".

"Одним з яскравих підтверджень результативної діяльності СБУ в цьому напрямку є оперативно-розшукове забезпечення розкриття убивства журналіста Ігоря Александрова, слідство у справі якого спочатку, як свідчать факти, саме Генпрокуратурою було спрямовано в помилковому напрямку".

"Про ключову роль СБУ в розслідуванні цієї справи свідчить, у тому числі офіційний лист генпрокурора на ім'я голови Служби безпеки Ігоря Смешка з проханням відзначити оперативних співробітників СБУ, діяльність яких привела до розкриття цього резонансного злочину", - говориться в повідомленні прес-служби СБУ.

Це не перший випадок публічного непорозуміння між Генпрокуратурою й іншими представниками силових органів влади. Тиждень тому глава Координаційного комітету боротьби з корупцією й оргзлочинністю Ольга Колинько заявила, що генпрокурор Піскун не виконує службові повноваження і займається патронуванням
бізнесу своїх родичів
.

Напередодні не відбулося засідання колегії Генпрокуратури, як пояснила ГПУ, через неявку голови Служби безпеки України Ігоря Смешка, міністра внутрішніх справ Миколи Білоконя і глави Координаційного комітету з боротьби з корупцією й оргзлочинністю при президенті України Ольги Колінько.

Однак прес-секретарь голови СБУ заявила на це, що голова СБУ Ігор Смешко не вважає себе зобов'язаним особисто бути присутнім на даному засіданні, на яке був відправлений заступник голови спецслужби.

Експерти пов'язують все це з можливим сценарієм відставки Піскуна, ініційованого главою адміністрації президента Медведчуком.

Читайте також:

Смешко не вважає себе зобов'язаним бігати до Піскуна

"ПЕРЕВЕРТНІ" ВЧИНИЛИ ЗАМАХ НА СЛІДЧИХ ГЕНПРОКУРАТУРИ

Медведчук підводить риску під кар'єрою Піскуна?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
08:17
фото Росіяни атакували Дніпропетровщину ракетами і "Шахедами": 9 ворожих цілей збила ППО
08:10
Захисники за добу знешкодили майже тисячу окупантів і 13 танків
08:03
У Молдові зацікавилися кількома телеканалами через можливий зв’язок з олігархом-втікачем Шором
07:59
Росія атакувала три ТЕС: є серйозні руйнування − ДТЕК
07:57
футболКлуб Першої ліги звернувся до Шевченка з проханням захистити футболіста від мобілізації
07:50
ЄСПЛ зобов’язав Грузію сплатити компенсації протестувальникам, постраждалим у "ніч Гаврилова"
07:38
Росіяни пошкодили критичну інфраструктуру на Кіровоградщині і Полтавщині: поранили дитину
07:12
футбол"Боруссія" повторно обіграла ПСЖ і стала першим фіналістом Ліги чемпіонів
07:08
доповнено На Київщині горить об’єкт цивільної інфраструктури, є влучання на Вінниччині
06:33
Після масованої атаки знову оголошували тривогу: окупанти запустили ракету на захід країни
Усі новини...
Реклама: