Ходорковського перевели в "Матросскую тишину" в камеру з 5 арештованими

Неділя, 26 жовтня 2003, 13:13
Російський бізнесмен Михайло Ходорковський утримується в СІЗО "Матросская тишина" на загальних підставах. Про це "Інтерфаксу" повідомив заступник министра юстиції Росії Юрій Калінін.

Він сказав, що немає підстав створювати для Ходорковского якісь виняткові умови, проте визнав, що глава ЮКОСу поміщений у камеру, де утримуються п'ять осіб, а не 15, як у загальних камерах.

Заступник міністра повідомив також, що не буде заперечувати, якщо родичі передадуть Ходорковському телевізор або холодильник, і він залишить їх потім у СІЗО, як вчинив свого часу Володимир Гусинський, який провів троє діб у Бутирській в'язниці.

Глава ЮКОСу Михайло Ходорковський не визнає себе винним по жодному з пунктів обвинувачення, пред'явленому генпрокуратурою. Його обвинувачують, зокрема, у розкраданні чужого майна, злісній непокорі суду, заподіянні майнової шкоди й ухилянні від сплати податків. Адвокати Ходорковського збираються оскаржити рішення Басманного суду в московському міському суді.

На прохання Ходорковського його адвокат Антон Дриль передав журналістам його слова: "Я не шкодую ні про що, що я робив. І я не шкодую про те, що сьогодні сталося". "Настрій у Михайла Борисовича досить гарний", - додав адвокат.

Адвокат повідомив, що правоохоронні органи діяли "досить коректно".

Дії Генпрокуратури в ситуації навколо нафтової компанії ЮКОС "на всіх етапах викликають сумнів у їхній адекватності", заявив в ефірі радіостанції "Эхо Москвы" глава правління РАТ "ЄЕС Росії" Анатолій Чубайс.

"Уже те, що відбулося на сьогодні, включаючи збройне захоплення літака, усе це викликає абсолютну недовіру до обґрунтованості методів, обраних прокуратурою".

Чубайс зазначив, що всі обвинувачення прокуратури на адресу Ходорковського носять економічний характер, а "за економічні злочини такого роду арешт – це неприродний запобіжний захід".

Без утручання президента РФ розвиток ситуації навколо "ЮКОСа" "буде йти за найгіршим варіантом", думає Чубайс.

"Інтерфакс-Україна", "Эхо Москвы"

Читайте також:

ГЛАВУ РОСІЙСЬКОГО "ЮКОСу" ХОДОРКОВСЬКОГО АРЕШТОВАНО. ПОКИ НА 2 МІСЯЦІ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування