Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РІШЕННЯ ПРО РОСІЙСЬКУ НАФТУ В "ОДЕСА-БРОДИ" НЕМАЄ?

Понеділок, 6 жовтня 2003, 17:37
Юридично оформленого рішення наглядової ради ВАТ "Укртранснафта" від 3 жовтня про прийняття пропозиції ТНК-ВР про надання в кредит технологічної нафти на даний час немає.

Про це повідомив міністр палива й енергетики України Сергій Єрмілов журналістам у понеділок.

При цьому Єрмілов висловив думку, що це питання не входить у компетенцію наглядової ради: вона може вирішувати тільки питання вартості контракту й умов його фінансування.

"Питання, пов'язані з політикою держави, із її стратегією, із диверсифікованістю постачань енергоносіїв, знаходяться в компетенції уряду", - заявив Єрмілов.

"Якщо нафтопровід буде заповнюватися нафтою типу Urals, то ясно, що це буде реверс, якщо буде наповнятися легкою каспійською нафтою, зрозуміло, що це транспортування в напрямку від Одеси до Бродів", - сказав міністр.

Єрмілов підкреслив, що рішення про напрямок використання нафтопроводу буде ухвалене тільки після завершення техніко-економічного обґрунтування його використання в реверсному напрямку.

Як повідомлялося, наглядова рада ВАТ "Укртранснафта" 3 жовтня затвердила рішення прийняти пропозицію російської компанії ТНК-BP про надання в кредит технологічної нафти Urals в обсязі 380-420 тис. тонн для заповнення нафтопроводу "Одеса-Броди".

"За" це рішення проголосували чотири члени наглядової ради, "проти" - три, утримався - один. Усього до складу наглядової ради ВАТ входить 10 осіб.

Напередодні ТНК-ВР заявила про намір відмовитися від своєї пропозиції про постачання "Укртранснафті" на умовах кредиту нафти терміном на три роки для заповнення трубопроводу "Одеса-Броди", якщо Україна не ухвалить його до 8 жовтня.

Російська компанія пропонує використовувати нафтопровід для транспортування щорічно 9 млн. тонн російської нафти Urals в Одесу з подальшим відправленням її на експорт.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Україна програла "Одеса-Броди"? Коментар Сергія Єрмілова


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: