Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пустовойтенко балотуватиметься в президенти, бо не визнає домовленостей між кланами?

Середа, 19 листопада 2003, 10:19
Процес висунення єдиного кандидата від більшості на наступних президентських виборах не просувається взагалі.

Про це в інтерв'ю "Україні молодій" заявив лідер НДП Валерій Пустовойтенко.

Він зазначив, що процес зупинився, й назвав причиною цього гальмування невизначеність системи майбутньої влади.

"У діючого президента повноваження дуже сильні. У проекті, який запропонувала більшість, вони більш урізані. І головною стає позиція прем'єра — він займатиметься найголовнішою, найважчою і найвідповідальнішою роботою. Для одних ця пропозиція приваблива, для інших — ні. Коли буде визначено русло зміни системи влади — питання з кандидатом, думаю, буде вирішено", - додав Пустовойтенко.

Серед причин відсутності єдиного кандидата він назвав і те, що ще не визначені кандидати в самих партіях.

"Коли будуть пропозиції з партій, тоді можна буде говорити про єдиного кандидата на інших умовах. Можливо, президент запропонує якусь кандидатуру, можливо, з'явиться кандидатура, не причетна до певної партії. Тому цей процес загальмований і до цього часу залишається відкритим", - пояснив Пустовойтенко.

Пустовойтенко відмовився прогнозувати, чи буде єдиний кандидат від влади, чи декілька.

"Я не хотів би щось прогнозувати. Ми повинні досягти широкої політичної домовленості, а не домовленості між декількома кланами, які хочуть прийти до влади. Я цього не визнаю. Я не хочу ні на кого працювати, крім своїх виборців, свого народу. Хай там хтось бореться, штовхається. Для мене головне — розвиток держави, покращення рівня життя людей", - заявив він.

Своє рішення балотуватись у президенти лідер НДП пояснив тим, що "це записано в програмних документах партії".

"Побачимо, як вирішить з'їзд: висуне мене — буду я, висунуть когось іншого — буде інший", - зауважив він.

Пустовойтенко висловився також за необхідність проведення політреформи і заявив, що переконаний, що проект, щодо якого Конституційний Суд недавно оприлюднив висновки (Медведчука-Симоненка), набере 300 голосів, включаючи комуністів. "І політична реформа обов'язково пройде, і вона повинна бути", - наголосив він.

Водночас Пустовойтенко заявив, що він і НДП виступають за пропорційні вибори як частину політреформи.

"Я за ті вибори, які в проекті Рудьковського — за чисті пропорційні вибори. Так от, проголосуємо за цю форму виборів ", - наголосив лідер НДП.

Пустовойтенко також заявив, що угода про об'єднання із фракцією "Демініціатив" Гавриша "залишилася лише на папері", оскільки "знову виникли проблеми відносин".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування