Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Васильєв обіцяє бути неслухняним генпрокурором

Середа, 19 листопада 2003, 13:07
Голова Верховної Ради Володимир Литвин і прем'єр-міністр України Віктор Янукович представили в середу колективові Генеральної прокуратури новопризначеного генпрокурора Геннадія Васильєва.

Виступаючи в ході церемонії, Литвин відзначив зростаючу роль Генпрокуратури у захисті прав і свобод людини. Також голова Верховної Ради підкреслив необхідність посилення контролю наглядового відомства над правоохоронною системою України і необхідність уникнути політизації прокуратури і правоохоронних структур, незважаючи на проведення конституційної реформи й наближення президентських виборів в Україні.

Спікер парламенту також відзначив необхідність подальшого співробітництва Генпрокуратури і Верховної Ради в законодавчій роботі, зокрема, прийняття ряду нових процесуальних кодексів.

Литвин нагадав, що працював півтора року в парламенті разом з Васильєвим і відзначив його позитивні якості: чесність, чіткість, організованість.

"Система (правоохоронних органів і прокуратури) повинна перестати бути винятково каральною", - сказав Литвин, побажавши працівникам прокуратури неупередженості, об'єктивності й послідовності.

У свою чергу прем'єр-міністр Янукович додав, що досить добре знає Васильєва, і високо відзначив його як професійні, так і людські якості. Прем'єр підкреслив, що від роботи органів прокуратури не в останню чергу залежить рівень поваги до України світового співтовариства.

Янукович підкреслив, що в роботі прокуратури "не може бути місця політичним симпатіям".

Виступаючи на церемонії, Васильєв подякував президентові й парламенту за надану довіру. Новий генпрокурор відзначив, що зараз в Україні "складний час", тому що "знаходиться багато політиків, що намагаються поставити собі на службу правоохоронну систему".

"...Намагаються зробити правоохоронців слухняними і, виходячи з цього, я вважаю головним на сьогоднішній день - протистояти таким діям", - сказав він.

"У державі повинен правити тільки закон. А в нього на службі, а не в політиків, потрібні люди, віддані своїй справі", - підкреслив Васильєв.

Як передав кореспондент агентства, на церемонії представлення нового генерального прокурора були присутні: міністр внутрішніх справ України Микола Білокінь, голова Служби безпеки Ігор Смешко, секретар Ради нацбезпеки й оборони Володимир Радченко, голова Верховного суду Василь Маляренко, голова Конституційного суду Микола Селівон, голова Державної податкової адміністрації Юрій Кравченко.

А також міністр юстиції Олександр Лавринович, голова координаційного комітету з боротьби з оргзлочинністю і корупцією при президенті Ольга Колінько, голова Вищої ради юстиції Сергій Ківалов, ряд інших керівників органів виконавчої влади, члени колегії Генпрокуратури.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: