Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко вважає тему голодомору політтехнологією влади

П'ятниця, 21 листопада 2003, 17:29
Лідерів комуністів засудив спроби нинішнього керівництва держави спекулювати на темі голодомору.

Відповідаючи на питання кореспондентів українських ЗМІ щодо річниці трагічних подій 1932-1933 р., Симоненко заявив, що "голод 1932-1933 р. в Україні – це страшна трагедія, наслідки якої ми відчуваємо і сьогодні, через 70 років".

Він відзначив, що саме комуністи першими об'єктивно оцінили ці події і ще в лютому 1990 на пленумі ЦК КПУ визнали всю повноту відповідальності тодішньої української партійно-державної верхівки за трагічно голодні 30-і роки.

У той же час, Симоненко заявив, що сьогодні події тих років "штучно вириваються з контексту історії і розглядається з позиції корисливих інтересів політичних сил, що тепер довели народ України до убогості і голоду", повідомляє прес-служба КПУ.

"Влада і т.зв. "націонал-патріоти" використовують їх як "останній довід королів" в антикомуністичній пропаганді, у розпаленні антиросійських настроїв і міжнаціональної ворожнечі, у "відмиванні" в очах світової громадськості власної політики геноциду, наполягаючи на прийнятті ганебних для кожного справжнього патріота України резолюцій", - відзначив лідер КПУ.

"Комуністи заявляють, що головна мета істеричних спекуляцій на людській трагедії 1932-1933 р. - це прагнення збанкрутілого правлячого режиму відвернути увагу людей від нинішньої соціально-економічної катастрофи", - заявив Симоненко.

"У боротьбі за утримання влади, в умовах фактично розпочатої президентської виборчої кампанії, для Кучми і його камарильї немає нічого святого. Біль і страждання народу для них - тільки політична технологія, спрямована на збереження і збільшення награбованого, на подальше поневолення трудящих, перетворення їх на "рабів третього тисячоріччя", - додав лідер КПУ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування