Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рада Європи боїться, що Україна не виконає рішення Євросуду щодо Мельниченка

Понеділок, 24 листопада 2003, 10:52
Україна зобов'язана виконувати рішення Європейського суду з прав людини, навіть якщо Верховна Рада не ухвалила закон про виконання рішень цього суду.

Про це повідомили "Німецькій хвилі" в Раді Європи.

Зі свого боку, організація не ставить питання про санкції щодо України, яка не ухвалила закон про Європейський суд з прав людини.

Чиновник нагадав, що Рада Європи має інше завдання - допомагати країнам-членам будувати демократичне суспільство, адаптовувати законодавство до європейських норм.

Водночас Комітет міністрів і Парламентська асамблея Ради Європи можуть звернути увагу на неухвалення українським парламентом закону про Європейський суд з прав людини.

Тож це враховуватиметься при розгляді питання про виконання Києвом зобов'язань перед Радою Європи.

Як повідомлялося, Верховна Рада не підтримала пропозицію президента про скасування закону України "Про виконання рішень Європейського Суду з прав людини" із пропозиціями президента, але й не підтримала рішення про направлення закону на підпис президента. У зв’язку з цим закон було знято з розгляду.

У даний час в Європейському суді з прав людини знаходяться заяви Миколи Мельниченка (щодо нереєстрації його кандидатом в депутати), Мирослави Гонгадзе (щодо дій Генпрокуратури у справі Георгія Гонгадзе), директора радіо "Континент" Сергія Шолоха (щодо позбавлення його ліцензії на мовлення), Сергія Іванченка, засудженого за замах на Наталію Вітренко.

Читайте також:

Депутати захистили Кучму від Європейського суду

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування