Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Більшість придумала, як не дозволити "дебоширам" блокувати трибуну

Понеділок, 24 листопада 2003, 16:42
Народні депутати – представники більшості ініціюють зміни до регламенту ВР, за якими буде обмежено доступ до президії парламенту.

В інтерв'ю УНІАН
автор проекту постанови про внесення змін до регламенту Михайло Добкін розповів, що зміни дозволять уникнути блокування роботи парламенту в подальшому.

Проектом передбачено, що президія Верховної Ради - це об`єкт, доступ на який закритий, і там дозволено перебувати лише спікеру та його двом заступникам, а також спеціальному персоналу парламенту.

Також у президії можуть перебувати особи, у тому числі і народні депутати, запрошені керівником парламенту. Охорона об'єкта виконується парламентськими розпорядниками, які за рангом і статусом прирівнюються до особистої охорони голови ВР.

Водночас, за словами Добкіна, не вдалось знайти механізм, який би "не допускав дебоширів до блокування трибуни".

За його словами, хоч проектом і передбачено, що цього не можна робити (блокувати трибуну), але ніяких законодавчих перешкод цьому немає.

Як сказав Добкін, його проект був підтриманий парламентською більшістю і розглядатиметься у парламенті в середу, 26 листопада.

За його словами, депутати від більшості планували ухвалити цей проект постанови ще під час блокування роботи парламенту, але робота була відновлена.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування