Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" та СПУ звинуватили Литвина у фальсифікації рішень парламенту

Середа, 26 листопада 2003, 11:01
Фракції "Наша Україна" та СПУ заявляють про порушення регламенту при голосуванні за мінімальну зарплату.

Виступаючи у середу з питань регламенту, член фракції Соцпартії Юрій Луценко заявив, що у вівторок у парламенті стався "факт повної маніпуляції парламентом". Він наголосив на неприйнятності одночасного голосування проекту за основу та в цілому, як це трапилося у вівторок із проектом щодо розміру мінімальної зарплати.

Після того депутат "Нашої України" Віктор Пинзеник зачитав стенограму пленарного засідання у вівторок, узяту з офіційного сайту Верховної Ради, відповідно до якої в 17.44 за прийняття закону про зміни в держбюджет-2003 за основу, тобто в першому читанні, проголосували 235 народних депутатів, а через півгодини на сайті з'явилася інформація, що цей закон був прийнятий парламентом за основу й у цілому.

Пинзеник відзначив, що фракція наполягає на проведенні розслідування цього питання.

В той же час спікер Литвин відкинув звинувачення у фальсифікації голосування за ухвалення розміру мінімальної заробітної плати, закликавши саму опозицію не порушувати регламент і не ламати мікрофони.

Після цього комуніст Гмиря озвучив ініціативу комуністів звернутись до президента з пропозицією не підписувати закон про мінімальну зарплату, а також перейменувати парламентський комітет з соціальної політики в комітет "антисоціальної політики", а парламентську більшість у "парламентську більшість проти народу".

Як повідомлялось раніше, у вівторок парламент ухвалив зміни до бюджету 2003, де встановив мінімальну зарплату на рівні 205 гривень. В той же час опозиція вимагала визнати цю поправку неприйнятною і встановити зарплату на рівні 237 гривень. На четвер у парламенті заплановане прийняття бюджету в другому читанні. В цей же день опозиція проведе акції протесту проти зниження мінімальної зарплати, підвищення цін на хліб і комунальні послуги та дій уряду Януковича в цілому.

Читайте також:

Кучмісти урізали мінімальну зарплату


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування