Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна" перевірить мінімальну зарплату на відповідність Конституції

Четвер, 27 листопада 2003, 12:00
Парламентська фракція "Нашої України" звернеться до Конституційного Суду з поданням щодо відповідності закону про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік" (щодо мінімальної заробітної плати) від 25 листопада 2003 року Конституції України.

У поданні наголошується, що, відповідно до статті 43 Основного Закону, "кожен має право на належні, безпечні і здорові умови праці, на заробітну платню, не нижчу від визначеної законом", повідомляє прес-служба блоку.

"Стаття перша закону про встановлення мінімальної заробітної плати на 2003 рік передбачала встановлення з 1 грудня 2003 року мінімальної зарплати у розмірі 237 гривень. Крім того, стаття 22 Конституції наголошує, що "при прийнятті нових законів або внесенні змін до чинних законів не допускається звуження змісту та обсягу існуючих прав і свобод", - йдеться в поданні.

"При цьому закон про внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік" (щодо мінімальної заробітної плати) встановлює з 1 грудня 2003 року мінімальну зарплату 205 гривень замість 237, які визначалися в попередньому законі. Це звужує права громадян і є грубим порушенням Конституції", - наголошується в ньому.

У поданні "Наша Україна" звертається до Конституційного Суду з вимогою визнати неконституційним внесення змін до закону України "Про Державний бюджет України на 2003 рік", адже згідно з Основним Законом Конституційний Суд має виняткове право скасовувати в повному обсязі законопроекти, прийняті з порушенням процедури або якщо вони суперечать Конституції.

Зараз триває збір підписів народних депутатів під цим поданням. На 27 листопада вже зібрано понад 50 підписів, хоча для подання потрібно 45.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: