Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко проти задуму Медведчука позбавити президента авторитету

П'ятниця, 28 листопада 2003, 11:59
Лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко вважає, що політична реформа "буксує" через неухвалення закону про вибори Верховної Ради. Про це він заявив на з’їзді партії.

Тігіпко сказав, що "більш демократичним" вважає закон, розроблений членами "Трудової України" Юлієм Йоффе і Григорієм Дашутіним.

За словами Тігіпка, країна має поділятися на округи, у яких від партій висуватимуться 450 кандидатів. Потім їх результати підсумовуватимуться, і якщо сумарно результати перевищують 4%, партія проходить до парламенту. Але депутатами стають ті, які набрали найбільше голосів в округах.

Чисто пропорційний закон Тігіпко назвав "політичним паровозом", коли "5 перших членів списку відомі на всю країну, а далі – родичі, бізнесмени..."

Тігіпко сказав, що вирішити соціальні питання може лише політреформа, оскільки тоді з’являється відповідальна влада.

"Хто каже, що політреформа не потрібна, той працює на власний імідж або імідж партії, але не на інтереси країни", - сказав Тігіпко.

Водночас Тігіпко виступив проти виборів президента у парламенті, що передбачено законопроектом змін до Конституції Медведчука-Симоненка.

"До такого президента не буде довіри, а тоді на його заклики ніхто не повірить. І при розгляді тієї ж комунальної реформи тут стоятимуть тисячі [протестуючих]. І народ не повірить заявам президента, не піде за таким лідером".

Тігіпко сказав, що основною метою партії є перемога на виборах до парламенту у 2006. Він зазначив, що днями до "Трудової України" було прийнято 25-тисячного члена.

Тігіпко додав, що збільшення числа членів "ніколи не стояло на чолі кута". "Тільки свідоме зростання числа членів дає перспективу. Тільки тоді перспектива на роки-віки".

Тігіпко сказав, що "Трудова Україна" "ніколи не заробляла авторитет на роз’єднанні нації або брехливих націонал-патріотичних почуттях".

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування