Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко почув голос Фельдмана, який виявився ні при чому

Четвер, 6 листопада 2003, 20:10
Екс-керівник банку "Слов'янський" Борис Фельдман дав свідчення у рамках каліфорнійського процесу "США проти Лазаренка". Про це повідомляють адвокати Фельдмана Віктор Агеєв і Андрій Федур у розповсюдженому прес-релізі.

Фельдман зустрівся з представниками обвинувачення і захисту в справі Павла Лазаренка. Були проведені перехресні допити, які фіксувалися на відео, і з прямою трансляцією на США (раніше повідомлялося, що це трансляція для Лазаренка, що слухає допити в "прямому ефірі").

Адвокати відзначають, що представник Генпрокуратури України Олег Українець виступив категорично проти присутності захисників Фельдмана при допитах. При тому, що ні представник Мін'юсту США Марта Борщ, ні Деніел Горовиць, який очолює групу захисту, не заперечували проти цього.

Українець заявив, що Фельдман не потребує захисту в цій справі.

Українець, за словами адвокатів, сказав, що він як слідчий у справі Лазаренка в Україні підтверджує, що висунуті Лазаренку обвинувачення жодним чином не пов'язані з Борисом Фельдманом.

Фельдман і його адвокати вказали Українцю на раніше зроблені екс-генпрокурором Святославом Піскуном заяви, що не існує окремих справ Фельдмана, Тимошенко і Лазаренка, а що це нібито одна кримінальна справа.

На це Українець, за словами адвокатів, сказав, що Піскун тепер приватна особа і з приводу його заяв варто звертатися до самого Піскуна.

Адвокати відзначають, що в поданні, спрямованому Генпрокуратурою до Верховної Ради про зняття депутатської недоторканності з Юлії Тимошенко, також не згадуються ні банк "Слов'янський", ні Борис Фельдман.

Агеєв і Федур також повідомили, що їм удалося зустрітися з Фельдманом у перервах між допитами. Спочатку українська прокуратура категорично заперечувала проти цього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування