Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПРОТИ ЮЩЕНКА В СУМАХ ЗАСТОСУВАЛИ ПЕТАРДИ

Неділя, 9 листопада 2003, 13:43
Форум "Нашої України", який у неділю відбувається в Сумах, супроводжується рядом провокацій з боку невідомих осіб.

Через кілька хвилин після початку форуму на площі Незалежності у кількох місцях відбулося близько 10 пострілів петард та димових шашок. Над натовпом піднявся дим. Після чого Ющенко звернувся до міліції з проханням припинити провокації, а людей - не реагувати на них.

На площі було затримано 6 підлітків, яких міліція поклала обличчям на землю, на клумбі. Після цього їх забрали до відділку міліції.

Через кілька хвилин у напрямку сцени, де перебували Ющенко і народні депутати, полетіли яйця. Жодне з них не дісталося цілі, однак вони потрапили у людей, присутніх на мітингу.

Ющенко знову звернувся до правоохоронців та попросив провокаторів залишити мітинг, після чого вони спробували втекти, але принаймні 1 особа була затримана міліцією.

Водночас, за словами представників міліції, на мітингу затримано близько 20 осіб.

Ющенко зазначив, що такі провокації "потрібні владі, штаб якої знаходиться на цій площі". На площі Незалежності знаходиться Сумська обладміністрація, якою керує Володимир Щербань.

Форум "Нашої України" відбувається на площі, оскільки, за словами депутатів, місцева влада не надала їм приміщення. При цьому частина площі огороджена парканом, за яким стоїть трактор і складені плити.

За оцінкою члена НРУ, заступника міського голови Києва Михайла Поживанова, на мітингу присутні понад 5 тисяч осіб. В той же час заступник начальника міліції міста Павло Саранчук називає число в 3 тисячі осіб.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування