Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко дав послухати Морозу нові плівки про Кучму

Середа, 10 грудня 2003, 17:07
Колишній майор Державної служби охорони України Микола Мельниченко ознайомив лідера Соціалістичної партії України Олександра Мороза з новими епізодами плівок, що свідчать про фальсифікації під час президентських виборів 1999 року.

Як передає кореспондент УНІАН, в середу під час "круглого столу" "Україна за рік до президентських виборів: виклики та відповіді" Мороз розповів про зустріч з Мельниченком, яка відбулася нещодавно у Вашингтоні.

Зокрема, екс-майор розповів лідеру соціалістів про записану розмову президента України Леоніда Кучми з тодішнім головою Донецької обласної державної адміністрації Віктором Януковичем. За словами Мороза, розмова йшла про результати першого туру президентських виборів у 1999 році. Лідер СПУ зазначив, що Кучма піддав Януковича критиці за те, що за Мороза проголосували 6% виборців області. Мороз розповів, що на критику Янукович відповів: "Але 6% - це краще, ніж 14% насправді".

Крім того, лідер СПУ розповів, як керівники Одеської області Руслан Боделан та Сергій Гриневецький восени 1999 року доповідали президенту про перебіг виборів у області. Зокрема, за словами Мороза, Гриневецький розповів, що в одній з військових частин області "майор зібрав особовий склад і пояснює, як треба голосувати: "У нас президент – Кучма. Подивіться, у бюлетенях написано – Кучма, проти нього клітинка. Якщо ви за президента, то ставите в клітинку плюс, якщо проти – мінус". За словами лідера СПУ, результатом було 100-відсоткове голосування у військовій частині за Кучму.

За словами Мороза, на цю інформацію Кучма відповів: "Так що, майор це зробив, треба йому дати полковника". Мороз також зіронізував при цьому, що під час розмови "президент, як завжди, висловлювався дипломатично та делікатно".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування