Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Все більше народу проти плану Медведчука-Симоненка

Четвер, 11 грудня 2003, 16:38
86,5% опитаних громадян України вважають, що президент України повинен обиратися шляхом прямих всенародних виборів.

Про це повідомив УНІАН заступник директора соціологічної служби Українського центру економічних і політичних досліджень ім. Разумкова Михайло Міщенко.

За даними останнього соціологічного опитування, проведеного цією службою у листопаді поточного року, лише 4,7% дотримуються думки, що президента має обирати Верховна Рада.

Ще 4,4% погодилися з тим, що у 2004 році президента необхідно обрати на прямих всенародних виборах, але тільки на півтора роки, а з 2006 року президента має обирати Верховна Рада.

Думка про необхідність обрання президента шляхом прямих всенародних виборів домінує у всіх регіонах України, найбільше прихильників такої позиції на заході країни (94,4%), найменше - у південному регіоні (79,3%).

Немає істотних відмінностей у ставленні до цієї проблеми між людьми з різними ідейно-політичними орієнтаціями. Так, серед прихильників національно-демократичної ідеології виступають за всенародні вибори президента 94,6%, серед симпатиків комуністичної ідеології - 85,2%, соціал-демократичної ідеології - 84,2%.

Дослідження проводилося соціологічною службою Центру Разумкова з 14 по 20 листопада в усіх регіонах України. Опитано 2023 респонденти віком від 18 років у 120 населених пунктах, включаючи села, селища міського типу, малі, середні та великі міста. Похибка вибірки – 2,3%.

Читайте також:

КС ДОЗВОЛИВ ОБИРАТИ ПРЕЗИДЕНТА ПАРЛАМЕНТОМ У 2004

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування