Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин готовий голосувати бюлетенем. Парламент став "стадіоном", а Кучма і Янукович – консультантами

Середа, 24 грудня 2003, 01:23
Спікер Володимир Литвин говорить, що зміни до Конституції можуть бути проголосовані бюлетенями.

"За моїми даними, є понад 226 підписів [під проектом постанови про перехід на голосування бюлетенями], а тому – можна [голосувати бюлетенями]", - сказав Литвин на нічній прес-конференції у парламенті.

Литвин зазначив, що треба шукати компроміс для розблокування роботи парламенту, "інакше я буду поставлений перед необхідністю виконувати рішення погоджувальної ради".

За словами Литвина, погоджувальна рада вирішила голосувати бюлетенями, і це рішення було навіть застенографовано. “Якщо його не відмінити голосуванням у сесійній залі, то воно залишається чинним”, - сказав Литвин.

За словами спікера, лідер КПУ Петро Симоненко висловив готовність голосувати бюлетенями: “Він сказав, що підтримає і братиме участь у голосуванні, але якщо все відбуватиметься у сесійній залі, бо мова іде про Конституцію”.

Литвин також сказав, що він особисто проголосує бюлетенем за внесення змін до Конституції.

“Я за те, щоб прийняти будь-яке рішення Верховної Ради, щоб вона працювала. Бо я переконаний, що парламенту не дадуть працювати до 16 січня [закінчення цієї сесії] під благородними закликами, що треба ознайомитися з усіма законопроектами політреформи”, - сказав він.

Водночас Литвин сказав, що пропонував інший спосіб голосування – щоб кожен депутат підводився і заявляв, чи підтримує він внесення змін до Конституції.

Говорячи про причини блокування парламенту, Литвин сказав, що головними питаннями є “коли обирати президента, в який спосіб обирати його і з якого часу вводити обмеження повноважень”.

Литвин сказав, що готовий особисто гарантувати виконання вимог опозиції, “але відразу після цього опозиція заявила, що їм треба порадитися”. “Я розумію, що це лише привід продовжувати блокувати роботу. Іде жорстка боротьба за владу”.

Коментуючи події вівторка, Литвин сказав, що “ми були свідками, як в Україні було остаточно зруйновано парламентаризм”. “Верховна Рада перетворилася на футбольну арену, стадіон. Все оздоблення присутнє у залі, допоміжні засоби”, - сказав Литвин.

Спікер сказав, що протягом дня проводив консультації з президентом Кучмою і прем’єром Януковичем щодо розблокування роботи парламенту, остання зустріч з главою уряду відбулася після опівночі.

"З прем’єром ми говорили, як нормалізувати роботу парламенту. Кабмін відчуває, що парламент не діє", - сказав Литвин.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування