Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тузла і Ющенко перемогли ЄЕП і Януковича

П'ятниця, 26 грудня 2003, 17:56
12% українців вважають подією року конфлікт із Росією у зв'язку з будівництвом дамби в Керченській протоці біля острова Коса Тузла.

Такі дані соціологічного дослідження, проведеного "Українським демократичним колом" на замовлення Інституту політики 2-8 грудня.

По 6% найважливішою подією для України назвали підвищення цін та введення контингенту українських військ до Іраку; для 5% опитаних найважливіша подія – підвищення цін на хліб; по 4% найважливішою подією для України вважають пенсійну реформу та процес формування Єдиного економічного простору.

Політиком року 17% громадянин України назвали лідера "Нашої України" Віктора Ющенка. Він, на їх думку, діяв краще за інших і зробив більше за інших для блага країни і для людей. 11% опитаних так визначали прем’єр-міністра Віктора Януковича.

32% опитаних вважає, що за останні чотири роки на посаді прем’єр–міністра найуспішніше працював Віктор Ющенко; 18% – Віктор Янукович; 6% – Анатолій Кінах. 21% вважають, що всі працювали погано, і 23% вагалися з відповіддю.

Найвищий рівень довіри населення України має Віктор Ющенко: баланс довіри-недовіри – 2%. Найнижчий рівень довіри мають Леонід Кучма (–51%), Віктор Медведчук (–53%) і Наталія Вітренко (–58%).

Якби вибори президента України відбувалися зараз, то найбільше голосів отримав би Віктор Ющенко – 24%. Друге та третє місця поділяють Віктор Янукович (12%) і Петро Симоненко (12%).

Крім того, на думку опитаних, для них особисто та їхніх сімей 2003 рік був кращим, ніж для України в цілому.

Для 15% опитаних та їхніх сімей (16%) він був "хорошим", для 45% респондентів та їхніх сімей (43%) – "ані хорошим, ані поганим", а для 28% – "поганим". При цьому лише 5% вважають, що 2003 рік був "хорошим" для України, а 41% – "поганим".

Вибіркова сукупність репрезентує доросле населення України й охоплює усі регіони країни. За місцем проживання опитано 1000 респондентів віком від 18 років.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування