Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд Мукачевого відмінив указ Кучми. Люди мітингують, а депутатів давить "Беркут"

Понеділок, 29 грудня 2003, 13:14
Міський суд Мукачевого в понеділок вранці визнав незаконним указ президента "Про заходи щодо забезпечення конституційних прав мешканців і нормалізації життєдіяльності міста Мукачеве Закарпатської області".

Близько п'яти тисяч прихильників демократичних сил зібралися на мітинг біля міської ратуші Мукачевого. У них в руках транспаранти: "Вибір мукачевців - Василь Петьовка", "Ні - узурпації влади СДПУ (о)", повідомляє прес-служба "Нашої України".

З 9-ї ранку міськвиконком Мукачевого заблокований міліцією, спецпідрозділами "Беркута" і "Соколу". У приміщення міськвиконкому нікого не пускають.

У приймальні мера заблоковані виконуючий обов’язки голови міськадміністрації Мирослав Опачко та близько десяти народних депутатів, серед яких Віктор Пинзеник, Юрій Оробець та Лілія Григорович.

Як повідомили в прес-службі міськвиконкому Мукачевого, у неділю вранці представники держвлади на чолі з Мирославом Опачком виламали двері до сесійної зали, а також до приймальні.

О 9.40 під час спроби потрапити до приймальні міськвиконкому "беркутовці" застосували фізичну силу до депутата Юрія Ширка, придавили йому руку і роздерли взуття.

"Коли я приїхав і спробував пройти до приймальні, то люди в чорній комуфляжній міліцейській формі мене відштовхнули, придавили просто у дверях, прищемили у дверях руку, потоптали і роздерли взуття своїми "бутсами", - зазначив Ширко.

За його словами, на вулиці перебувають багато людей, які підтримують міського голову Василя Петьовку.

Ширко повідомив, що міліція досі блокує входи в міську раду, не дозволяють депутатам міськради потрапити на свої робочі місця.

"Приміщення міської ради в Мукачевому захоплено правоохоронними органами, які заблокували роботу ради, і не допускають депутатів Верховної Ради. Деякі з нас все ж прорвались. Зараз має скликатися сесія мукачівської міськради, однак депутати не можуть потрапити у приміщення", - заявив народний депутат Віктор Пинзеник.

"Ми вимагали у керівництва міліції пред’явити будь-який документ, який би засвідчив, чому заблоковано приміщення. Вони відмовилися це зробити і продовжують блокувати міськраду", - наголосив Пинзеник.

Читайте також:

КУЧМА ПРИЗНАЧИВ У МУКАЧЕВОМУ МЕРА-ЕСДЕКА І ДОРУЧИВ РЯБЦЮ І ЛАВРИНОВИЧУ ДОПОМОГТИ ЙОМУ З ВИБОРАМИ

СДПУ(О) навіть указом Кучми не змінила мера Мукачевого

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування