Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗНАЙШОВСЯ ВІДПОВІДАЛЬНИЙ ЗА БІГ-БОРДИ З ЮЩЕНКОМ-ФАШИСТОМ

Середа, 3 грудня 2003, 14:41
Антиющенківські біг-борди, розміщені в Донецьку 30 жовтня, виготовлялися на замовлення Слов'янської партії.

Про це заявив виданню Бюлетень московського Інституту країн СНД сам голова Слов'янської партії Олександр Базилюк.

Він відзначив, що спочатку антиющенківські плакати хотіли виготовляти на ватмані, але потім "пішли до своїх спонсорів, і перший же з них сказав: "На вулиці сиро, а чи не хочете зафугачити гасла на біг-борді?".

"Наш спонсор зробив кілька дзвінків, і дехто з його колег цю пропозицію підтримав. Ми теж знайшли кілька заможних людей, і всі разом вони подужали півсотні біг-бордів. На жаль, велику частину їх швидко зняли, але ті, що провисіли хоча б півдня, побачило усе місто: якщо не на власні очі, то на телеекрані", - заявив Базилюк.

Він також заявив, що партією було виготовлено 50 тисяч запрошувальних листівок під БК "Юність", де повинен був відбудуться форум "Нашої України". Антиющенківські листівки закінчувалися словами "Поки бандери сидять у Києві, нічого гарного не буде!".

Базилюк також узяв на партію відповідальність за виведення студентів на мітинг. "У вузах і інших навчальних закладах у нас досить активістів, щоб провести агітацію. Про те, щоб зігнати студентів на площу, і розмови бути не може. І все-таки, студенти, принаймні, читали наші листівки, а дехто за власною ініціативою втік з уроків на площу, де відбувалися небачені події. Чи можна всидіти в аудиторії, якщо місто гуде і скандує незвичне для слуху гасло: "Нашизм - не пройде!"?", - відзначив лідер Слов'янської партії.

Присутність на акціях ринкових торговців Базилюк пояснив ухваленням "Закону про рекламу", що передбачає обов'язкове вживання української мови. Він заявив, що сотні підприємців підписалися під листом протесту проти цього закону до президента і прем'єра.

"Тисяча солідних людей, зав'язаних на рекламну справу, підписали звернення до керівництва України. Але і дрібні торговці в масі своїй плювалися на цей закон. Тому нам не важко було провести агітаційну роботу на ринках. Багато підприємців, якщо не могли приїхати самі, відправляли туди своїх працівників. Загалом, людей, що називається, дістали, і від нас мало що було потрібно", - відзначив він.

Базилюк також визнав, що його люди незаконно зайняли зал БК "Юність", де повинен був проходити з'їзд "Нашої України".

"А справа була так. Якщо наші активісти знаходили у віддалених районах з півсотні ентузіастів, то за ними приїжджали автобуси. Орендували їх на наше прохання спонсори. А зустрічали делегати 12-го з'їзду Слов'янської партії, тобто люди загартовані і спокушені як у житті, так і в політиці", - розповів він.

"Саме одному з них і спала на думку ідея направляти приїжджаючих пікетників у зал. Усе-таки на вулиці холодно, а скільки доведеться чекати цього Ющенка, невідомо. Потім уже ці люди приросли до теплих крісел, і вигнати їх відтіля було неможливо. Та ми і не намагалися", - додав лідер партії.

Базилюк відзначив, що його партія давно виступає проти політики Ющенка, ще з часів, коли "по всіх губерніях був розісланий новий законопроект про мови, і там одна зі статей передбачала штрафні санкції за використання російської мови".

Він також відзначив активну участь партії в акціях у день зняття Ющенка з посади прем'єра.

"Нас було ледве більше трьохсот чоловік. Бандеровці, перевищуючи нас чисельністю, увесь час лізли в бійку і закидали нас яйцями. Але журналісти в нас постійно брали інтерв'ю, а наші гасла збирали юрби фотокореспондентів. Особливою популярністю користувався транспарант: "Ющенко – американский подкаблучник!", - згадав Базилюк.

Як відомо, Слов'янська партія заявила про свою підтримку політики Віктора Януковича.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування