Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма готується до Нового року

Четвер, 4 грудня 2003, 09:34
Президент Леонід Кучма підписав розпорядження "Про заходи щодо проведення новорічних і різдвяних свят".

Як повідомляє прес-служба президента, документ видано з метою організації змістовного дозвілля у новорічні і різдвяні дні 2004 року, виховання молодого покоління в дусі поваги до народних традицій.

Глава держави доручив Кабінету міністрів України, Раді міністрів Автономної Республіки Крим, обласним, Київській та Севастопольській міським державним адміністраціям забезпечити проведення в населених пунктах новорічних і різдвяних свят ялинки, народних обрядів, карнавалів, інших масових розваг.

Крім цього, президент доручив забезпечити "використання в повній мірі можливостей санаторно-курортних та оздоровчих закладів для організації відпочинку дітей у період зимових канікул".

Також Кучма доручив організувати школярам екскурсії та туристичні поїздки під час зимових канікул і фінансувати заходи та подарунки для дітей дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей-інвалідів, дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, дітей військовослужбовців, працівників правоохоронних органів та журналістів, які загинули під час виконання службових обов'язків, дітей загиблих шахтарів, дітей із малозабезпечених і багатодітних сімей, дітей, які залишились без догляду.

Згідно з розпорядженням, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації мають забезпечити вручення 19 грудня (день Святого Миколая) подарунків пільговим категоріям дітей, а також відкриття 25 грудня головної новорічної ялинки на Майдані Незалежності в Києві та ялинок у обласних і районних центрах та містах обласного значення.

Відповідно до розпорядження, 5 січня 2004 року в Національному палаці "Україна" буде проведено свято новорічної ялинки, яке проходитиме під патронатом президента. На це свято мають бути запрошені у першу чергу пільгові категорії дітей.

Державному комітету телебачення і радіомовлення України доручено забезпечити широке висвітлення цієї події у засобах масової інформації.

Кучма зобов’язав також Державний комітет телебачення і радіомовлення України, Міністерство культури і мистецтв України організувати під час зимових канікул широкий показ по телебаченню пізнавальних та розважальних передач для дітей та юнацтва, віднайти можливості для проведення безкоштовних дитячих сеансів у кінотеатрах та клубах.

Міністерство внутрішніх справ України, Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи повинні забезпечити громадський порядок під час проведення масових новорічних заходів, приділивши особливу увагу додержанню вимог протипожежної безпеки та безпеки дорожнього руху.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування