Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після прикордонної застави Кірпа вириє біля Тузли водоканал

Понеділок, 8 грудня 2003, 13:57
Президент України Леонід Кучма схвалив ідею будівництва другого судноплавного каналу в Керченській протоці, що пройде між островом Коса Тузла і дамбою, побудованою російською стороною, повідомив міністр транспорту Георгій Кірпа.

"Я доповів президентові і він затвердив ці пропозиції про те, що потрібно продовжити канал між Тузлою і дамбою і з'єднати його з Чорним морем", - сказав він в інтерв'ю журналістам після зустрічі з президентом України в понеділок у Києві.

Кірпа повідомив, що цей канал уже зареєстрований як судноплавне підприємство "у всіх міжнародних інстанціях". "Це повний судноплавний канал, що вже має назву Тузлинський канал", - сказав міністр, відзначивши, що Україна, можливо, запропонує російській стороні використовувати новий канал спільно.

Для будівництва нового каналу, за словами Кірпи, необхідно прорити 680-700 метрів, зробивши глибину на цій ділянці до 5 м. "И суда низької посадки усі підуть сюди, а глибоководні - по Керченському каналу", - сказав він.

Міністр відзначив, що завдяки будівництву цього каналу удасться опустити рівень води, що піднявся через будівництво дамби, і "вона не буде змивати острів, проходячи в Керченську протоку". Крім того, вдасться зменшити навантаження на Керченську протоку.

Також, найближчим часом, за словами Кірпи, на острові Коса Тузла буде установлена вітряна станція для вироблення електроенергії, виготовлена на заводі "Южмаш".

"Южмаш робить, уже президент дав добро. Я думаю, що найближчим часом ми дамо там стабільну енергетику", - сказав Кірпа.

Як повідомлялося, 2 грудня на острові Тузла відкрита прикордонна застава, де будуть нести службу 50 військовослужбовців.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...