Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренко не повернеться у в'язницю. Можливо, вже ніколи

Вівторок, 9 грудня 2003, 10:34
Павло Лазаренко, швидше за все, не повернеться у в'язницю до суду по його справі. Таку думку висловив його колишній адвокат Гарольд Розенталь в інтерв'ю кореспондентові щотижневика "Столичные новости".

Він вважає, що, швидше за все, Лазаренка до суду "більше у в'язницю не посадять". "Поводиться він добре, на судові засідання з'являється регулярно, перевірки жодного разу не виявили порушень режиму", - підкреслив він.

Розенталь підтвердив, що суд над Лазаренком почнеться, "як і заплановано, на початку лютого".

Колишній адвокат Павла Лазаренка Гарольд Розенталь також не виключає, що до початку судового процесу в справі українського екс-прем'єра в Україну можуть знову приїхати його американські захисники.

Відповідаючи на питання про те, чи захоче новий адвокат також приїхати в Україну, Розенталь сказав: "Мені здається, до початку засідань буде здійснена принаймні ще одна поїздка. А може, і більше. Усе буде залежати від нового захисника".

Адвокат утримався від коментарів із приводу аргументів, що спричинили відмову Лазаренка від його послуг. "Єдине, що можу сказати: скандалу не було", - сказав захисник. Розенталь також відзначив, що "це відбулося за взаємною домовленістю".

Він повідомив, що на сьогоднішній день "практично закінчений" процес пошуку заміни відстороненого від ведення "справи Лазаренка" адвоката, і відзначив, що заміна захисників не вплине на терміни початку судового процесу над екс-прем'єром.

За словами Розенталя, досудові слухання по цій справі перебувають у стадії "активної підготовки до процесу".

Говорячи про результати нещодавньої поїздки в Україну в зв'язку зі "справою Лазаренка", адвокат повідомив: "Ми повернулися звідти з багатьма цікавими матеріалами, пов'язаним з нашим баченням стратегії захисту".

Відповідаючи на питання про його думку з приводу можливого вердикту суду в справі колишнього українського прем'єра, адвокат відзначив: "Цього на сьогоднішній день вам не скаже ніхто. Як і того, коли може бути оголошений вирок у справі CR 00-0284-MJJ".

Як повідомлялося раніше, група американських юристів, що займається підготовкою суду в справі екс-прем'єра, наприкінці вересня - жовтні проводила в Києві допити свідків. Планувалося допитати більш 20-ти осіб для одержання інформації, необхідної, на думку захисту Лазаренка, при розгляді в США цієї справи. Представники обвинувачення повинні були допитати ще трьох осіб.

У травні-червні нинішнього року представниками обвинувачення і захисту був проведений перший етап допитів свідків у справі екс-прем'єра.

Зараз Лазаренко знаходиться в Сан-Франциско (США), де готується до судового засідання. Екс-прем'єр мав можливість слухати допити свідків, що проводилися представниками американського правосуддя в Україні. 14 червня він був звільнений з-під варти на весь період допитів свідків. Обвинувачення наполягає на тому, щоб після закінчення допитів він знову був узятий під варту на період суду в США.

Лазаренко очолював український уряд у 1996-97 роках. З 1999 року він перебував в ув'язненні в Сан-Франциско. Прокуратура США звинувачує його у відмиванні $114 млн. через приватні американські фінансові установи. В Україні проти Лазаренка також висунуто обвинувачення у фінансових махінаціях і низці інших злочинів. У Швейцарії він уже визнаний винним у відмиванні грошей і засуджений Женевським судом до 18 місяців тюремного ув'язнення умовно.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Лазаренко змінює захист в Америці


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування