Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кузьмук хоче знати, чому Васильєв не покарав заступника Марчука, який побив його сина

Вівторок, 9 грудня 2003, 12:27
Народний депутат України Олександр Кузьмук звернеться до Генеральної прокуратури України із депутатським запитом щодо підстав відмови Генпрокуратури у порушенні кримінальної справи відносно заступника міністра оборони України Олександра Данильчука. Про це він повідомив у вівторок в інтерв'ю УНІАН.

Кузьмук зазначив, що від початку конфліктної ситуації, яка виникла між заступником міністра оборони та його сином, вирішив не втручатись в цю справу доти, поки не буде порушена справедливість.

Водночас він заявив, що йому нічого не відомо про поновлення Данильчука на посаді заступника міністра оборони.

Як повідомлялося, 4 жовтня ц. р. Данильчук вирішив відвідати когось з близьких у Головному військовому клінічному госпіталі. Година була пізня (близько 23.30), відвідини хворих в такий час не практикуються. Але Данильчук вирішив будь-що потрапити в один з корпусів, "мабуть, вирішивши, що йому, в його нинішньому положенні, можна". Охоронець КПП з боку вулиці Щорса перешкодив цим намаганням і зателефонував начальству. У відповідь Данильчук перейшов на підвищені тони, почав загрожувати і, вирвавши трубку, спробував нею вдарити охоронця.

Коли на КПП з'явилися помічник чергового по госпіталю, а потім і черговий, "Мерседес" з номером 777-42 НО, на якому прибув Данильчук, знаходився вже на території лікувальної установи. Обидва офіцери теж пояснили заступнику міністра оборони, що час для відвідин обрано невдало, проте аргументи не справили належного враження.

Розгніваний Данильчук, продовжуючи обурюватися, що на територію госпіталю не пускають заступника міністра, зумів прорвати заслін і, за деякими відомостями, дав волю рукам. Одним з потерпілих виявився капітан медслужби Кузьмук - син колишнього міністра оборони Кузьмука, який служить ординатором в лорвідділенні госпіталю. Про інцидент сповістили батька, нині народного депутата, який зажадав негайної сатисфакції.

Згідно з рапортами чергового по госпіталю підполковника Сергія Литвинка і його помічника капітана Кузьмука, заступник міністра Данильчук був у нетверезому стані (за кермом "Мерседеса" була інша людина). Поводився, як свідчать потерпілі, зухвало, грубо, нецензурно лаявся. Вдарив у плече Литвинка, намагався заштовхати його в машину. Завдав двох ударів в обличчя Кузьмуку.

Після цього, не зважаючи на протести обох офіцерів і охоронця, все ж таки проїхав на автомобілі у напряму хірургічного, а потім урологічного відділень, де на лікуванні знаходився його родич. Через чверть години Данильчук залишив територію госпіталю.

За даними медичного огляду, у чергового по госпіталю зафіксовано пошкодження м'яких тканин і синець на плечі, у помічника чергового - забитості, гематоми, садно лівої брови. Капітан Кузьмук звернувся до військової прокуратури з проханням порушити щодо Данильчука кримінальну справу.

Після зазначеного інциденту наказом міністра оборони Євгена Марчука Данильчука було тимчасово відсторонено від виконання службових обов'язків до закінчення службового розслідування.

Вранці 8 грудня Генеральна прокуратура України повідомила, що відмовила в порушенні кримінальної справи проти заступника міністра оборони Данильчука, який 4 жовтня ввечері вчинив бійку у Києві на території центрального військового клінічного шпиталю Міністерства оборони.

У зв'язку з цим у Міністерстві оборони заявили, що близько тижня тому Данильчук повернувся до виконання своїх службових обов'язків.

Але ввечері 8 грудня прес-служба Міністерства оборони спростувала інформацію про те, що заступник міністра оборони Данильчук був поновлений у виконанні своїх службових обов'язків.

Данильчука було призначено заступником міністра оборони 1 жовтня 2003 року.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування