Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У рік виборів захищатимуть журналістів, які не хочуть писати за темниками

Субота, 10 січня 2004, 13:04
Київська незалежна медіа-профспілка з січня 2004 року починає програму захисту професійних і трудових прав журналістів в умовах передвиборчої кампанії.

Юридичною підтримкою, консультаціями у судових справах можуть скористатися усі журналісти, говориться в заяві КНМП.

"Те, що у рік виборів найбільшою проблемою для журналістів є доступ до інформації, стало майже звичкою. Навіть ті відомості, що не стосуються безпосередньо виборів, дуже часто залишаються недосяжними для журналістів", говориться в повідомленні.

"Ще складніше отримати інформацію про використання бюджетних коштів, роботу владних установ, діяльність посадовців та інших даних про діяльність виконавчої чи законодавчої влади", – наголошується в повідомленні.

Протягом року незалежна медіа-профспілка відстежуватиме й аналізуватиме інформацію щодо порушень прав журналістів по Україні як у провладних, так і опозиційних ЗМІ усіх форм власності. Зібрані відомості будуть відкритими для будь-якого журналіста, який потребуватиме цієї інформації.

Крім того, медіа-профспілки відстоюватимуть право журналістів не виконувати редакційні чи будь-які інші замовлення, що суперечать професійній етиці або змушують журналістів порушувати свої посадові обов’язки.

"Медіа-профспілковці підтримають журналістів у намаганні протистояти "кілерським" методам у журналістиці та внутріредакційній цензурі. Для ефективного захисту власне трудових прав працівників мас-медіа КНМП планує залучити юристів, що спеціалізуються на цій проблематиці", – говориться в повідомленні організації.

Київська незалежна медіа-профспілка готова відстоювати права своїх членів і в судовому порядку. У випадку необхідності представники КНМП та юристи виїздитимуть безпосередньо до регіональних редакцій. Крім того, профспілка гарантує постраждалим журналістам інформаційну підтримку.

Для отримання консультацій журналісти можуть звертатися до співробітників медіа-профспілки через "гарячу лінію", яка працює на сайті www.profspilka.org.ua, або за адресою monitor@profspilka.org.ua (адреса буде доступною з 15 січня) або за телефоном (044) 239-13-36, ф. 230-69-82.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування