Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Туркменбаші купив у Кучми системи ППО

Вівторок, 13 січня 2004, 09:47
Президент Туркменістану Сапармурат Ніязов повідомив, що Туркменістан закупив системи протиракетної оборони в України, повідомляє Українська служба Бі-Бі-Сі.

Про це він заявив на меморіальній церемонії з нагоди річниці падіння туркменської фортеці Гокдепе перед російськими військами в 1881 році.

Ніязов сказав, що військо має оперувати модерними технологіями, і з цією метою Туркменістан закупив системи протиракетної оборони в України.

"Наші війська, -- сказав пан Ніязов, – мають бути озброєні найсучаснішою військовою технікою.

Ми вже купуємо багато зброї в інших країнах. Ми купили спеціальне обладнання в Україні, яке дозволить нам виявляти все, що входить у наш повітряний простір".

Україна, в свою чергу, купує туркменський газ, який, на думку фахівців, є дуже важливою частиною української енергетики.

Під час свого виступу на церемонії з нагоди падіння туркменської фортеці Сапармурат Ніязов також заявив, що його країна хоче гарних стосунків із Росією і розвиватиме їх.

"Навіть при тому, що між нами в минулому були суперечки, – сказав він, – ми сьогодні з великою повагою ставимося до Росії. Ми продаємо Росії газ і збираємося покращувати наші стосунки і надалі".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: