Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров не погодився зі звинуваченнями Лавриновича

Вівторок, 13 січня 2004, 13:53
Міністерство фінансів заперечує дані про те, що воно є найменш дисциплінованим органом виконавчої влади з питань нормотворчої діяльності за підсумками проведених Мін’юстом перевірок у 2003 році.

З цього приводу Мінфін оприлюднює свою позицію, аби спростувати таким чином неправдиві відомості, що завдають шкоди іміджу Міністерства, говориться в повідомленні управління взаємодії з громадськістю та ЗМІ Мінфіну.

В повідомленні зазначається, що протягом 2003 року Міністерство фінансів "значно активізувало власну нормотворчу діяльність", у зв’язку із цим кількість нормативно-правових актів, складених Мінфіном протягом року, які потребують до того ж реєстрації в Мін’юсті, значно зросла.

Так, лише кількість наказів, поданих на відповідну реєстрацію, за 2003 рік склала майже 80 документів, говориться в повідомленні.

"При цьому фахівці Мінфіну мали за пріоритетний не кількісний, а якісний фактор", – наголошує Управління взаємодії з громадськістю та ЗМІ Мінфіну.

"В цьому світлі як мінімум дивним є звинувачення на адресу Мінфіну в тому, що міністерство буцімто є чемпіоном серед органів виконавчої влади у недотриманні юридичних процедур, зокрема реєстрації нормативно-правових актів за підсумками перевірок Мін’юсту в 2003 році", – говориться в повідомленні.

В повідомленні також відзначається, що станом на 31 грудня Мінфін мав 3 із майже 80 наказів, що були незареєстровані. При цьому, зазначені 3 документи були спільними наказами і знаходяться на сьогодні на погоджені в інших міністерствах і відомствах.

Управління зазначає, що "ця цифра є не лише не найгіршою, але й навпаки – чи не найкращим показником юридичної дисциплінованості серед органів виконавчої влади".

В той же час в повідомленні відзначається, що остання перевірка Мін’юсту, датована вереснем 2003, "дійсно зафіксувала 18 нормативно-правових актів, що на той час були направлені на реєстрацію до Мін’юсту. Тому про незаконні дії Мінфіну та порушення юридичних процедур не йдеться".

"Враховуючи вищесказане, Міністерство фінансів категорично заперечує власну недисциплінованість з питань нормативно-правової діяльності та нагадує авторам звинувачень про передбачену законодавством відповідальність за оприлюднення недостовірної інформації", – говориться в повідомленні Управління взаємодії з громадськістю та ЗМІ Мінфіну.

Читайте також:

Азаров виявився найбільшим порушником

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування