Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук буде офіційно керувати більшістю і Кабміном. Разом з Януковичем і Литвином

Середа, 14 січня 2004, 15:38
Кабінет міністрів України створив відповідною постановою на засіданні в середу консультативну раду з питань співробітництва Верховної Ради й Кабінету міністрів.

Рада створена з метою подальшого забезпечення поглиблення співпраці між Урядом та парламентом, спрямованої на реалізацію завдань політичної реформи, соціально-ринкової трансформації економіки, удосконалення законотворчої діяльності та інших цілей, визначених Політичною угодою про створення парламентсько-урядової коаліції.

Положенням передбачається, що Консультативна рада буде діяти як консультативно-дорадчий орган для проведення політичних консультацій та вироблення узгоджених рішень щодо реалізації державної політики і законодавчого забезпечення політичної та соціально-економічної реформ.

До складу Консультативної ради увійшли голова Верховної Ради Литвин, прем’єр-міністр Янукович, голова АП Медведчук, керівники депутатських фракцій і груп та голови політичних партій, що представлені у Верховній Раді та увійшли до коаліції депутатських фракцій і депутатських груп у Верховній Раді.

До ради також увійшли, постійний представник президента України у Верховній Раді Задорожній, віце-прем’єр-міністри України, міністр кабінету міністрів, постійний представник Кабміну у Верховній Раді, керівник апарату Верховної Ради.

Основними завданнями Консультативної ради є розробка погоджених позицій щодо реалізації державної політики, забезпечення проведення демократичних виборів президента, рішення невідкладних питань соціально-економічного розвитку держави шляхом політичних консультацій.

Рада також займатиметься удосконалення механізмів взаємодії Верховної Ради України і Кабінету міністрів України та підвищенням ефективності законотворчої діяльності шляхом узгодження планів законодавчих ініціатив, прийняття системних і якісних актів законодавства, сприяння їх реалізації.

Утворення консультативної ради сприятиме поглибленню співпраці та солідарної відповідальності парламенту і уряду та стане одним із дієвих інструментів реалізації політичної угоди про створення парламентсько-урядової коаліції, говориться в повідомленні на сайті Кабміну.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування