Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція зрозуміла, що більшовики хочуть обрати Кучму в парламенті в 2004 ще на 5 років

Четвер, 15 січня 2004, 09:40
Заступник лідера "Нашої України" Юрій Костенко заявляє, що у четвер було втрачено останню можливість знайти компроміс у конфлікті навколо політичної реформи.

За його словами, опозиція погоджувалася на всі вимоги більшості із єдиним застереженням – переголосувати проект змін до Конституції із вилученням норми про вибори президента. За словами Костенка, пропрезидентські фракції відмовилися це зробити.

Костенко пояснив, що Литвин погодився вилучити окремою постановою статтю про вибори президента парламентом, пропонуючи це проголосувати на наступній сесії. Більшість підтримала цю ініціативу спікера, додав він.

Однак, на це не погодилась опозиція: "Це вже починаються політичні ігри".

Костенко пояснив, що якби було переголосовано зміни до Конституції і вилучено норму про обрання президента парламентом, то в другому читанні їх могла б підтримати Соцпартія.

"Отже, ми пішли на останню спробу знайти компроміс, і події підтвердили, що більшість хоче обрати президента в парламенті вже в 2004 році", – сказав Костенко.

"Це неконституційний, державний переворот", – наголосив він.

В той же час, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко зазначивв інтерв'ю журналістам: "Опозиція не допустить цей сценарій. Ми будемо діяти адекватно".

"Через брутальний тиск вони будуть намагатися обрати президента на два роки. При цьому Конституційний суд дасть роз'яснення, що президента на неповний строк обрати не можна. І на бандитському сходняку президента оберуть на третій термін, причому не на два, а на п'ять років", – зазначив Ющенко.

"Така була суть реформи, ініційованої владою", – додав він.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування