Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко не дасть підступному Ющенку продати Україну США. Хай продає свою нікчемну душу

П'ятниця, 16 січня 2004, 12:30
Лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко звинувачує фракцію "Наша Україна" в шляху до авторитарної диктатури і висловлює готовність захистити Україну як від провладних, так і від опозиційних сил.

Про це йдеться в коментарі Симоненка з приводу дострокового закриття четвертої сесії Верховної Ради, розповсюдженому в п’ятницю прес-службою КПУ.

"15 січня 2004 року голова Верховної Ради України достроково закрив четверту сесію. Зроблено це не тому, що вичерпано порядок денний чи країну спіткало якесь стихійне лихо. Зовсім ні. Такий безпрецедентний акт відбувся вперше за всю новітню історію України", – говорить він.

"Останній раз щось подібне сталося у далекому 1918 році, коли в результаті військового перевороту німецького ставленика гетьмана Скоропадського припинила свою діяльність сумнозвісна Центральна Рада. Як бачимо, історична діалектика така, що події все-таки повторюються", – пише прес-служба.

"Щоправда, у першому випадку це була дійсно трагедія, бо Україна під німецькою окупацією втратила свою незалежність і державність, а нині – це якийсь фарс чи трагікомедія. Але характерно, що в обох випадках головні фактори внутрішньої політичної заварухи – це зовнішні чинники: у 1918 році то була Німеччина, а тепер – США та їх сателіти", – вважає Симоненко.

"Щоправда, часи вже не ті. Та й сили і тактика дій дестабілізаторів ситуації вже інші. Нині їх вистачає тільки на влаштування у парламентських стінах хіба-що грубого хуліганського безчинства", – відзначає лідер комуністів.

Але, говорить він, стає все очевиднішим, що процес набуває неконтрольованого, вкрай небезпечного характеру і непередбачуваних наслідків, бо так звана "націонал-демократична опозиція" своїми "варварськими антинаціональними, антидемократичними діями провокує достроковий розпуск Верховної Ради, відкриває Кучмі прямий шлях до третього терміну президентства – причому із збереженням його нинішніх необмежених повноважень".

"Можливо, "опозиціонери" насправді і не бажають цього, але об'єктивно вони таки "ведуть" режим до встановлення в Україні абсолютного тоталітаризму, зловісної авторитарної диктатури", – попереджає Симоненко.

"Сподіваюсь, що за два тижні парламентських канікул псевдоопозиціонери, нарешті, зрозуміють, що граються з вогнем, остудять свої гарячі голови і все-таки одумаються. Адже Україна – не Грузія, експансія насильства за чужим сценарієм і за чужі гроші у нас не пройде. І я впевнений, що Верховна Рада розпочне свою роботу згідно з Конституцією 3 лютого у нормальному законотворчому руслі", – сподівається лідер комуністів.

"Зі свого боку, Компартія України та її депутатська фракція діятимуть, як і завжди, виважено, принципово і послідовно в інтересах народу і для народу", – говориться в коментарі.

"І при необхідності негайно вживатимемо адекватні і ефективні заходи як проти правлячого кримінального режиму, який узурпував владу та загарбав народне добро, так і проти тих олігархічних сил із блоку "Наша Україна", які, прикриваючись маскою опозиціонерів, підступно рвуться до влади і до загальнонаціональної власності", – цитує прес-служба.

"Заради цього вони готові продати не тільки свої нікчемні душі (кому вони потрібні?), але й готові продати Батьківщину, віддати її під чужоземну наругу", – говорить Симоненко про "Нашу Україну".

"Ми, комуністи, глибоко усвідомлюємо свою історичну відповідальність за долю України, робитимемо все для того, щоб обов'язково провести ініційовану нами реформу політичної системи, спрямовану на вдосконалення державної влади і покращення життя кожної людини та суспільства в цілому", – говориться в коментарі.

"Своє завдання ми вбачаємо у тому, щоб не допустити в країні хаосу та свавілля при будь-якій політичній погоді, захистити трудовий народ, зберегти Українську державу", – наголошує Симоненко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...