Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

РАТ "ЄЕС" ще не вирішило, чи варто витрачати $200 млн на обленерго Пінчука й Григоришина

П'ятниця, 16 січня 2004, 14:34
РАТ "ЄЕС" ухвалить рішення про доцільність участі в спільному холдингу з групою "Енергетичний стандарт" і корпорацією "Інтерпайп" після оцінки енергокомпаній.

Такі дані містяться в матеріалах до ради директорів РАТ, пише російська газета "Ведомости".

Видання відзначає, що активна закордонна діяльність менеджерів РАТ зацікавила акціонерів компанії, і за вимогою члена ради директорів РАТ "ЄЕС" і директора "Базового елемента" Девіда Джеованіса це питання було включено до порядку денного грудневого засідання ради директорів. Але питання відклали, а матеріали до нього засекретили.

Однак джерело, близьке до ради, виклало "Відомостям" зміст пояснювальної записки.

У ній зокрема відзначається, що тільки на інвестиції на Україні й в Абхазії РАТ "ЄЕС Росії" може знадобитися близько $360 млн.

Там також сказано, що ціль закордонних придбань РАТ – "розширення існуючого бізнесу для одержання більшого доходу й прибутку; освоєння нових ринків і збільшення капіталізації компанії", пишуть "Ведомости".

У матеріалах також відзначається, РАТ розраховує брати участь в управлінні 10 розподільчими компаніями України, що входять у спільний холдинг ФСК, групи "Енергетичний стандарт" і корпорації "Інтерпайп", про створення якого було оголошено в грудні.

У статутний капітал холдингу РАТ "ЄЕС" повинно внести гроші, а його партнери – акції українських обленерго, зазначає видання.

Як сказано в документі, рішення про доцільність участі в цьому проекті РАТ ухвалить після оцінки енергокомпаній, а передбачувана сума угоди – "до $200 млн.", пишуть "Ведомости".

У планах РАТ "ЄЕС" – також створення ще декількох СП із партнерами з країн СНД, відзначає видання.

У РАТ коментувати цю інформацію "Ведомостям" не стали. Керівник прес-служби енергохолдингу Тетяна Міляєва лише повідомила, що питання про закордонні придбання буде заслухане на засіданні ради директорів 30 січня (правда, на порядку денному його поки немає). А 20 січня з ним ознайомляться члени комітету зі стратегії й реформування при раді директорів.

Читайте також:

ЧУБАЙС, ГРИГОРИШИН І ПІНЧУК РОЗДІЛИЛИ НА ТРЬОХ АКЦІЇ 10 УКРАЇНСЬКИХ ОБЛЕНЕРГО

Чубайс, Пінчук, Григоришин: група взаємопорятунку

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...