Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма запускає сценарій, щоб вибори президента оголосити недійсними?

Понеділок, 19 січня 2004, 17:09
Члени Центральної виборчої комісії продовжують виконувати свої обов'язки, оскільки подання президента України Леоніда Кучми до Верховної Ради про ротацію членів ЦВК не надходило, повідомив секретар Центвиборчкому Ярослав Давидович.

Він підкреслив, що оскільки жодних документів про припинення повноважень членів ЦВК немає, вони не мають права не виходити на роботу, оскільки це буде вважатися прогулом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

На сьогодні ЦВК, за словами секретаря комісії, працює над організацією і проведенням проміжних виборів народного депутата в одному з округів Донецької області (замість вибулого генпрокурора Васильєва).

Також ЦВК працює над різними законодавчими проектами і з міжнародними організаціями з надання технічної допомоги ЦВК на 2004 рік.

Раніше голова ЦВК Михайло Рябець висловив припущення, що термін повноважень 12 членів ЦВК закінчується 20 січня - із дня набуття чинності законом про Центвиборчком.

Відповідно до діючого законодавства, термін повноважень членів ЦВК складає 6 років. Членів ЦВК призначає або звільняє Верховна Рада за поданням президента України.

Раніше представники опозиції висловлювали підозру, що Кучма не поспішає з призначенням членів ЦВК, щоб вибори президента в жовтні 2004 у випадку їхнього несприятливого результату визнати недійсними.

Спікер Литвин звернувся з листом до Кучми з проханням внести на ухвалення парламентом кандидатів на посади членів ЦВК.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування