Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Cеверінсен сподівається, що Литвин переголосує політреформу у першому читанні

Вівторок, 20 січня 2004, 10:23
Співдоповідач Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи Ханне Северинсен не вважає, що була дотримана процедура під час голосування в парламенті щодо внесення поправок до Конституції.

"Я не вважаю так. Дійсно, опозиція намагалася припинити це обговорення, але треба було дати можливість, щоб всі переконалися в тому, за що вони голосують, які поправки були подані на стіл для розгляду", - сказала вона програмі "Час" 5-го каналу.

Вона погодилась з тим, що існує парламентська криза, але також відзначила, що є різні точки зору щодо цього, які вона почула від різних сторін.

"Опозиція опікується, перш за все, способом, тим, як голосували. Я теж вважаю, що цей спосіб був досить дивним - як ці конституційні зміни проводилися у парламенті", - цитує Северінсен Огляд телеефіру

"Конституційні зміни – це не те, що просто робиться за одну ніч. Конституція розробляється досить довго, і всі ці зміни робляться досить тривалий час. Вони досить тривалий час готуються", - зазначила співдоповідач ПАРЄ.

Северінсен також сказала, що їм пообіцяли в офісі пана Литвина, що буде "обговорення конституційних змін пункт за пунктом і поправок - пункт за пунктом, параграф за параграфом".

"Таким чином, я сподіваюся, що ми можемо мати нове перше читання цього законопроекту з тим, щоб забезпечити, що всі парламентарі, всі, хто залучені до цього проекту, законопроекту, знали, за що вони голосують", - сказала Северінсен.

Вона нагадала, що чотири роки тому в резолюції Ради Європи, Парламентської Асамблеї Ради Європи після проведеного 2000 року референдуму висловлювалися побоювання щодо неконституційності заходу.

"І тоді ми ще казали, що дуже важливо, щоб усі зміни до Конституції проводилися конституційним шляхом. Ми казали це ще тоді, чотири роки тому, і ми зараз також вважаємо так само", - наголосила Северінсен.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування