Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проблему "Одеса-Броди" розглянуть у США

Середа, 28 січня 2004, 11:01
Офіційна делегація України на чолі з віце-прем'єром Андрієм Клюєвим відбула до Вашингтона для участі 29-30 січня у першому засіданні українсько-американської робочої групи з питань Євроазіатського нафтотранспортного коридору (ЄАНТК).

Про це повідомила прес-секретар віце-прем'єра Ганна Тимченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна"

За її словами, до складу делегації входить також президент ВАТ "Укртранснафта", спеціальний уповноважений України з питань ЄАНТК Олександр Тодійчук, а також перший заступник міністра закордонних справ Володимир Єльченко.

У ході засідання робочої групи будуть обговорюватися шляхи поглиблення співробітництва в паливно-енергетичній сфері, зокрема питання використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

Перша черга нафтотранспортної системи "Одеса-Броди" - однієї зі складової ЄАНТК "Одеса-Броди-Плоцьк-Гданськ" - здана в експлуатацію в травні 2002 року. Її пропускна здатність – 9-14,5 млн. тонн нафти на рік з резервуарним парком 200 тис. кубометрів.

Морський нафтовий термінал "Південний" (Одеса) здатний приймати танкери дедвейтом до 100 тис. тонн. Передбачається розширення потужності нафтопроводу до 40-45 млн. тонн на рік зі збільшенням резервуарного парку до 600 тис. кубометрів.

В Україні кілька місяців триває полеміка навколо варіантів використання нафтопроводу: у Європу - для транспортування каспійської нафти, або на узбережжя Чорного моря - для транспортування російської нафти.

Президент Леонід Кучма доручив уряду прийняти рішення з цього питання до 1 лютого.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: