Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучмісти пригрозили Северінсен звільненням. А вона не злякалася

Четвер, 29 січня 2004, 19:27
Члени української делегації у ПАРЄ від фракцій більшості заявили в рамках слухань "Політична криза в Україні", що будуть ставити питання про відкликання доповідачів ПАРЄ Ханне Северінсен і Ренати Вольвенд.

Карпов, виступаючи на ПАРЄ, звинуватив доповідачів у необ’єктивності і додав, що вони "не мають морального права продовжувати роботу". "Якщо вони не зроблять це самі (не подадуть у відставку), ми у відповідності до процедури будемо підіймати це питання".

Карпов також заявив, що ПАРЄ у своїй діяльності користується "двома міфами – що опозиція завжди права, а доповідачі ПАРЄ святіші за Папу Римського".

Інший делегат від України у ПАРЄ Володимир Рибак ("Регіони України") сказав, що "Україна давно уже не живе в 1995 році", коли вона вступила в Раду Європи.

"Тому або доповідачі будуть дивитися на нас по-новому, або ми будемо просити про нових доповідачів", - зазначив Рибак.

Рибак також розкритикував резолюцію ПАРЄ, де сказано, що президент і МЗС звинуватили Раду Європи у втручанні у внутрішні справи України. "Немає жодного прикладів, що керівництво України ставило під сумнів статутну діяльність Ради Європи".

Ще один делегат від України - більшовик Анатолій Раханський – сказав, що "йому прикро, що робота доповідачів ПАРЄ використовується для досягнення внутрішніх цілей в Україні".

Водночас доповідач по Україні Ханне Северінсен, відкриваючи слухання, заявила, що ПАРЄ "має реагувати, коли ставляться на карту європейські цінності".

"Те, що відбувається в Україні, не є внутрішньою справою. Країна, яка вступала в Раду Європу, взяла на себе зобов’язання щодо прав людини, демократизації", - зазначила Северінсен.

"Влада президента в Україні є сильною. Але якщо поглянути на Конституцію, то причина цього не в Основному законі, а у відсутності верховенства права і невиконання законів, відсутності противаг у структурі влади".

Вона сказала, що доповідачі змінили назву слухань з "конституційної кризи" на "політичну кризу".

На закиди щодо відсутності доказів, що Кучма і МЗС називали діяльність доповідачів втручанням у справи України, Северінсен навела заяву Міністерства закордонних справ.

"Українська правда", Страсбург

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування